To je život...

Sreća i tuga za koju nitko nije znao: Dok je princeza Eugenie krstila sina, njezin je suprug prolazio bolne trenutke

Samo nekoliko dana nakon smrti oca supruga Jacka Georgea Brooksbanka princeza je krstila sina Augusta. Tu su odluku zajednički donijeli, unatoč tragediji koja je zasedila obitelj, a krštenju je u kapeli Svih svetih u Windsoru pristustvovala i kraljica Elizabeta.

Svekar princeze Eugenie George Brooksbank umro je nekoliko dana prije krštenja njihova sina Augusta u kapeli All Saints u Windsoru kojem je prisustvovala i sama kraljica Elizabeta II., a sve do danas to javnost nije znala.

George Brooksbank (72), umirovljeni ovlašteni računovođa, provodio je vrijeme sa svojom suprugom Nicolom u njihovim domovima u Wandsworthu u južnom Londonu i Bordeauxu u Francuskoj. Patio je od lošeg zdravlja budući da je bio na intenzivnoj njezi s koronavirusom na početku pandemije još u travnju prošle godine. Njegova supruga Nicola (68) također je dobila covid, ali se uspjela oporaviti kod kuće.

Gospodin Brooksbank prošle je godine u lipnju nakon pet tjedana na respiratoru uspio preboljeti koronavirus, od kojeg se nikad nije u potpunosti oporavio i zdravlje mu je nakon toga bilo ozbiljno narušeno. Uzrok smrt, ipak, još uvijek nije potvrđen.

image

Svekar princeze Eugenie prebolio je koronavirus na početku pandemije, ali mu je zdravlje nakon toga bilo ozbiljno narušeno.

Foto: Shutterstock

Tragedija je pogodila kraljevsku obitelj neposredno prije dvostrukog krštenja dvoje kraljičinih praunuka, Augusta i njegovog bratića Lucasa Tindalla, sina Zare i Mikea Tindalla i unuka princeze Anne i kapetana Marka Phillipsa. Kći princeze Anne i bivša zvijezda engleskog ragbija dobili su svoje treće dijete - i prvog sina - u ožujku. Za kraljevsku obitelj zajedničko krštenje dva rođaka inače je vrlo neobičan potez.

image

George Brooksbank provodio je vrijeme sa svojom suprugom Nicolom u njihovim domovima u Wandsworthu u južnom Londonu i Bordeauxu u Francuskoj.

Foto: Shutterstock

Čitajte i: Obiteljska idila u kraljevskoj obitelji: Princeza Eugenie pokazala je novu predivnu fotografiju sina

August, rođen u veljači u londonskoj bolnici Portland, prvo je dijete princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka i prvo unuče princa Andrewa, vojvode od Yorka i Sarah, vojvotkinje od Yorka, te Jackovih roditelja Georgea i Nicole. On je također deveto kraljičino praunuče te 13. u redu za prijestolje.

image

Princeza Eugenia udala se za Jacka Georgea Brooksbanka u listopadu 2018., a ove su godine u veljači dobili sina Augusta.

Foto: Shutterstock

Kraljevske bebe navodno su krštene u Svetoj vodi koju je princ Charles pokupio na svom nedavnom putovanju u Jordan. Princ od Walesa je na slici kako uzima 'pet ili šest tuceta boca' svete vode odnesene iz rijeke Jordan natrag u Veliku Britaniju za kraljevska krštenja - što bi moglo uključivati ​​i Lilibet, unuku koju nikad nije upoznao.

Postojala je bojazan da Njezino Veličanstvo neće prisustvovati nakon što je tjedan dana ranije bila prisiljena propustiti nedjeljnu ceremoniju sjećanja u Cenotaphu zbog bolova u leđima. Mnogi smatraju da je upravo to 'fantastična poruka svijetu da nas još nije spremna napustiti'.

Linker
18. travanj 2024 04:47