dirljivo

Snažne fotografije: Meghan nije mogla suspregnuti suze, Kateino lice bilo je puno tuge

Iako su šogorice imale stoički i dostojanstven gard tijekom pogreba, nisu mogle sakriti emocije - svaka na svoj način.

Četiri supruge stajale su zajedno u ponedjeljak dok je lijes kraljice Elizabete odlazio iz Westminsterske opatije. Međutim, Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, kraljica supruga Camilla, Catherine, princeza od Walesa i Sophie, vojvotkinja od Wessexa na sprovod su došle odvojeno - Kate, Camilla, princeza Charlotte i princ George bili su u jednom autu, a Meghan i Sophie u drugom.

Sophie Wessex, supruga princa Edwarda i omiljena kraljičina snaha, bila je svojevrsni most između šogorica Kate i Meghan, čiji se odnos najbolje može opisati kao napet. Šogorice se do prošlog tjedna nisu vidjele više od dvije godine, otkako su Harry i Meghan napustili kraljevske dužnosti i preselili se u SAD.

image

Catherine je u čast kraljici Elizabeti nosila njezin najdraži nakit.

JAMES WHATLING/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Iako su navodno u ovom teškom trenutku razmirice stavile po strani, baš kao i zaraćena braća, šogorice tijekom sprovoda nisu razmijenile ni riječ, a ni pogled. Catherine je na sprovodu mnoge oduševila svojom pojavom u crnom izdanju, a na njoj se posebno isticala biserna ogrlica i naušnice.

Naime, ogrlica i naušnice bile dio osobne kolekcije nakita kraljice Elizabete te ih je Njezino Veličanstvo posebno cijenilo. Ogrlicu od japanskih bisera nosila je čak i princeza Diana. Iako je princeza od Walesa dostojanstveno ispratila Elizabetu na vječno počivalište, tugu u očima nije mogla sakriti.

image

Catherine na putu do Windsora.

MATT CROSSICK/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Meghan Markle, s druge strane, nije mogla suzdržati emocije - jedna suza potekla joj je licem, ali ju je nježno obrisala rukom. Vojvotkinja se po izlasku iz opatije cijelo vrijeme držala uz supruga Harryja koji je vidno bio utučen zbog gubitka bake. Iako nije nosila mrežastu koprenu na šeširu, imala je crne rukavice, haljinu dugih rukava s prorezom i biserne naušnice koje joj je poklonila Elizabeta.

image

Meghan nije mogla suzdržati suze.

JAMES WHATLING/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Mnogi na društvenim mrežama smatraju da je Meghan ‘"odglumila" suzu te da je njezin duboki naklon kraljičinom lijesu vrlo licemjeran. Ipak, neki izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da se Meghan itekako slagala s kraljicom te da je ona od rijetkih koja je u Meghan vidjela ženu koja će usrećiti njezinog unuka.

image

Meghan je razmijenila dvije-tri riječi samo s Camillom.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nekoliko riječi progovorila je samo s kraljicom suprugom Camillom koja je također nosila kaput-haljinu i šešir s koprenom, a počast svekrvi odala je Hesse Diamond Jubilee brošem koji je nosila na turneji Skandinavijom tijekom kraljičinog dijamantnog jubileja. Pribadača u obliku srca s brojem 60 iskovanim u dijamante, okružena kabošon safirom na vrhu i dvije velike safirne kapi na dnu bila je dar kraljici Viktoriji od njezinih unuka koji su bili potomci pokojne princeze Alise, vojvotkinja od Hessea i Rajne.

image

Britanska kraljevska obitelj u Windsoru.

BBC/FERRARI/PROFIMEDIA

Tužna Camilla, koja je u jednom trenutku udijelila osmijeh fotografima, stajala je u dvorištu opatije pored Meghan i Kate koje su se izbjegavale pogledati. Tijekom mise u kapeli svetog Jurja u Windsoru Kate, Meghan i Camilla stajale su svaka na svojoj strani sa svojim muževima. Dok su Kate, William i njihova djeca, kralj Charles, Camilla, princeza Anne te prinčevi Edward i Andrew stajali u prvom redu, Harry i Meghan bili su u drugom redu s kraljičinim unukama Beatrice i Eugenie.

Vidjet ćemo hoće li smrt kraljice Elizabete biti prekretnica na putu do pomirenja zaraćenih strana u kraljevskoj obitelji ili razlog još dubljeg razdora.

Linker
18. travanj 2024 07:38