Jordansko vjenčanje

Slavni uzvanici: Princ William i princeza Kate među gostima na vjenčanju jordanskog princa

Po dolasku su princ William i princeza Catherine dugo razgovarali s mladoženjinim roditeljima, a Kate se naklonila dok ih je pozdravljala. Nakon ceremonije vjenčanja srdačno su pozdravili prijestolonasljednika Husseina i Rajwu zagrljajima i poljupcima u obraze.

Među uzvanicima na činu kraljevskog vjenčanja jordanskog princa Husseina i Rajwe Al Saif bio je i britanski prinčevski par od Walesa - prijestolonasljednik princ William i supruga, princeza Catherine. Sin kraljice Ranije i kralja Abdulaha II i njegova odabranica oženili su se danas, a ceremonija je počela u 15 sati po srednjeeuropskom vremenu. Britanska kraljevska obitelj nije do samog kraja potvrdila tko će prisustvovati svadbi, pa je dolazak Williama i Kate na jordansko kraljevsko vjenčanje bio svojevrsno iznenađenje, a iznenađujuće je bilo i to što je na vjenčanje stigla i Williamova sestrična, princeza Beatrice, sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem, objavio je People.

Pri dolasku na vjenčanje princeza Kate nosila je ružičastu maksi haljinu s dugim rukavima Elie Saaba i upečatljive naušnice. Princ i princeza od Walesa dugo su razgovarali s mladoženjinim roditeljima, a Kate se naklonila dok ih je pozdravljala. Nakon ceremonije vjenčanja, princ William i princeza Kate srdačno su pozdravili prijestolonasljednika Husseina i Rajwu zagrljajima i poljupcima u obraze.

image

Kralj Abdulah II i kraljica Rania dočekali su princa i princezu od Walesa

- AFP

Kraljica Rania i kralj Abdullah II bili su gosti na krunidbi britanskog kralja Charlesa III i kraljice Camille 6. svibnja u Londonu, ali to nije jedina veza dviju obitelji. Kraljica Rania članica je vijeća za dodjelu nagrade Earthshot koju je utemeljio princ William, a dodjeljuje se za doprinos u zaštiti okoliša. Pored toga, William i Kate su prije dvije godine s djecom - prinčevima Georgeom i Lousiom te princezom Charlotte - bili u posjetu Jordanu, a malo je poznato da je Kate kao djevojčica dvije godine živjela u Jordanu, dok je njen otac ondje radio za British Airways.

image

Jordanski kraljevski par dočekivao je uvažene goste u palači Zahran u Ammanu

AFP

Raskošna jordanska svadba ujedno je prvi veliki međunarodni kraljevski događaj za Williama i Kate koji su u Jordan došli bez djece. Zrakoplov para sletio je u Jordan u srijedu u poslijepodnevnim satima, kada su počeli pristizati i mnogi drugi gosti uključujući nizozemsku kraljicu Maximu i njezinu kćer, princezu Catharinu te prvu damu SAD-a Jill Biden, koja je na vjenčanje došla s kćeri Ashley Biden. Među pripadnicima kraljevskih obitelji gosti su na vjenčanju bili i princeza Takamado od Japana te njihova kraljevska visočanstva prijestolonasljednik Frederik i prijestolonasljedna princeza Mary od Danske.

image

Među gostima je bila i prva dama SAD-a Jill Biden

AFP

Prijestolonasljednik Hussein i Rajwa Al Saif vjenčali su se na islamskoj ceremoniji poznatoj kao "katb ktab" u vrtovima palače Zahran u Ammanu. Mladenci su putovali od palače Zahran do palače Al Husseiniya, gdje je održana proslava vjenčanja, u povorci poznatoj kao Crvena kolona automobila. Vjenčano slavlje u obitelji koja se ponosi time što potječe izravno od proroka Muhameda održano je uz više od 1700 gostiju.

Linker
20. travanj 2024 09:48