velika proslava

Slavna soul diva Diana Ross nastupit će na proslavi kraljičinog platinastog jubileja uz bok najvećih glazbenih imena

Glazbena diva u Veliku Britaniju stiže nakon osamnaest godina, a nakon što će sudjelovati na proslavi sedamdeset godina vladavine kraljice Elizabete II., najavila je turneju po Ujedinjenom kraljevstvu

Polako u javnost izlaze detalji o tome tko će sve uveličati četverodnevnu proslavu platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. koja službeno započinje 4. lipnja. Uz brojne izvođače nastupit će i Diana Ross (78), slavna američka soul i R&B pjevačica koja je imala samo osam godina kada je Elizabeta II. zasjela na tron.

Diana Ross nastupit će u sklopu velikog BBC-jevog koncerta Platinium Party At The Palace uz bok najvećih britanskih zvijezda kao što su Rod Stewart, Elton John, grupa Queen, Duran Duran, a koncert će uživo prenositi BBC.

image

Diana Ross proslavila se šezdesetih godina prošlog stoljeća kao članica ženske vokalne grupe Supremes

PICTORIAL PRESS LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Legendarnoj pjevačici uz čiji bezvremenski hit ''Upside down'' i danas plešu mlade generacije, ovo će biti prvi posjet Velikoj Britaniji i Buckinghamskoj palači od 2004.. Iako se posljednjih godina više posvetila obitelji i mirnom životu na svom prostranom imanju u Connecticutu gdje su joj česti gosti njezino petero djece i sedmero unučadi. No glazba joj je i dalje u krvi pa je krajem 2021., nakon dugih petnaest godina izdala 25. studijski album ''Thank you'', a nakon više od desetljeća snimila je i spot za novu pjesmu ''If The World Just dance''. Zbog situacije s covidom otkazala je brojne nastupe no najavila je turneju po Velikoj Britaniji koja će se održati nakon kraljičine proslave.

image

Pjevačica sa snahom Ashlee Simpson sinom Evanom Rossom i kćeri Tracee Ellis Ross

IMAGE PRESS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljica Elizabeta II. dočekana ovacijama na prvom službenom događanju povodom njezinog jubileja

A čelnici BBC-ja izjavili su kako će se velikom showu gdje će nastupiti i Diana Ross, osim glazbenih zvijezda pridružiti i one iz svijeta sporta, kulture, mode, filma i zaštite okoliša pa su svoj dolazak najavili Sir David Attenborough, Stephen Fry, David Beckham, Dame Julie Andrews…, a ideja je obuhvatiti sve globalne teme koje su se pojavile i razvile tokom kraljičine sedamdeset godina duge vladavine.

Nema sumnje da će to biti pravi spektakl ne samo za one prisutne na slavlju već i za sve one koji će kraljičinu proslavu pratiti preko malih ekrana.

Linker
16. travanj 2024 15:44