Princ William i Kate Middleton
 Getty Images
Impresivno

Skoro 370 milijuna funti čistog luksuza. Obnavlja se dio Buckinghamske palače, pogledajte unutrašnjost velebnog izdanja kraljevske obitelji

Istočno krilo Buckinghamske palače renovira se kako bi se obnovilo staro ožičenje te smanjio rizik od požara i poplave.

Buckinghamska palača se renovira, a kraljica Elizabeta II dala je ljudima uvid u dio opsežne renovacije koja će, procjenjuje se, koštati oko 369 milijuna funti.

Službeni Instagram profil kraljevske obitelji objavio je dvominutni video dijela radova koji se trenutno odvijaju u palači.

Kako bi sačuvali tapete iz 19. stoljeća tijekom radova koji se događaju, majstori su ih pažljivo uklonili sa zidova te će ih nakon završetka istih vratiti na zidove. Restauratori će skidanje iskoristiti kako bi osjetljive i rijetke zidne tapete restaurirali.

Ovaj zamršen proces zahtjeva vrijeme i vještinu. Obnova je nužna kako bi se na minimum smanjio rizik od poplave ili požara te kako bi se osiguralo staro ožičenje promijenilo i dovelo u današnje standarde. Obnova bi trebala podignuti razinu energetske učinkovitosti palače i poboljšati pristup posjetiteljima.

Prema navođenju službene Instagram stranice kraljevske obitelji, istočno krilo Buckinghamske palače dizajnirano je 1840-ih, a djelo je Edwarda Blorea. Dio je to palače koji je napravljen za kraljicu Victoriju, kako bi imala prostor za zabavu i dnevni boravak sebi i svojoj tada rastućoj obitelji.

File photo dated 23/05/19 of Queen Elizabeth II smiling during a visit to the headquarters of British Airways at Heathrow Airport, London, to mark their centenary year., Image: 490359733, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Tolga Akmen / PA Images / Profimedia
Tolga Akmen / PA Images / Profimedia

Linker
24. travanj 2024 18:34