uoči pravne bitke

Skandalozni princ Andrew planira opet oženiti bivšu suprugu? Ona mu vjeruje da je potpuno ‘čist‘ od optužbi za zlostavljanje

Prema izvorima za britanske medije, kraljičin sin obnovio je romansu sa Sarah Ferguson od koje se rastao davne 1992. nakon šest godina braka. Par već neko vrijeme živi u istoj rezidenciji, a moglo bi pasti i vjenčanje.

Princ Andrew, za kojeg kažu da je Kraljičin najdraži sin, trenutno prolazi kroz vrlo teško životno razdoblje zbog seksualnog skandala, no čini se da mu u svemu potporu pruža njegova bivša supruga Sarah Ferguson. Kako tvrde izvori za britanske medije, ljubavna iskra između Andrewa i Sarah, zvane Fergie, planula je tijekom pandemije COVIDA-19 pa par čak ponovno živi zajedno.

Čitajte i: Kraljičin omiljeni sin bježi od seks skandala: Tužba je stigla, no on poriče sve - fotografijama unatoč

"Ponovno se nešto pokrenulo između njih i mogu reći da možda vidim i njihovo drugo vjenčanje ako sve krene Andrewovim putem", rekao je izvor.

image
Princ Andrew i Sarah Ferguson bili su šest godina u braku - od 1986. do 1992.
CAPITAL PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Naime, princ je razriješen kraljevskih dužnosti otkako je protiv njega podignuta tužba od strane Virginije Giuffre koja tvrdi da ju je Andrew seksualno zlostavljao. U tužbi koju je podnijela njujorškom sudu stoji da ju je američki financijer, inače osuđeni pedofil Jeffrey Epstein "posuđivao" princu Andrewu za seksualne odnose.

Giuffre je rekla da ju je Andrew tri puta seksualno zlostavljao u kući Ghislaine Maxwell u Londonu prije više od 20 godina, kada je bila još maloljetna.

"Epstein, Maxwell i princ Andrew prisilili su tužiteljicu, dijete, na spolni odnos s princom Andrewom protiv njezine volje", navodi se u tužbi.

Čitajte i: Dvorske intrige i ljubavne tajne kroz pero Sarah Ferguson: Sočan ljubić začinjen je stvarnim životom

Andrew ove optužbe žustro odbacuje, unatoč fotografijama na kojima je u društvu s Giuffre i Epsteinovom ljubavnicom i podvodačicom Ghislaine Maxwell, a čini se da mu i Sarah vjeruje. Prvo ročište održalo se 13. rujna, a odvjetnički tim princa tvrdi da je tužba neosnovana te da pravni papiri u ovom slučaju nisu uručeni kako treba. Zbog toga će osporiti valjanost tužbe.

image
Danas 38-godišnja Virginija, koju je pedofil Jeffrey Epstein podvodio svojim utjecajnim prijateljima, tuži britanskog princa.
DATELINE/BACKGRID/BACKGRID PROFIMEDIA

"Smatramo da je ovo neutemeljena, neodrživa i potencijalno nezakonita tužba koju je tužitelj podnio protiv vojvode. Postojao je sporazum o nagodbi koji je tužitelj sklopio u prethodnoj radnji koja oslobađa vojvodu i druge od svake potencijalne odgovornosti", poručio je prinčev odvjetnik Andrew Brettler.

Pravu istinu očito zna samo Jeffrey Epstein, ali nju je odnio u grob jer je 2019. izvršio samoubojstvo u zatvoru i tako izbjegao suđenje za svoja zlodjela.

Iako su od tada prošla već dva desetljeća, Virginia Giuffre, danas supruga i majka troje djece nastanjena u Australiji, još se nije oporavila od psihičkih i emocionalnih trauma. Od Andrewa traži novčanu kompenzaciju za pretrpljene patnje, u iznosu koji odredi sud, te pokrivanje svih sudskih troškova. Dobije li parnicu, novac će donirati zakladama što pomažu žrtvama seksualne trgovine.

image
Sarah je napisala ljubavni roman “Her Heart For The Compass” u koji je uplela “kosture iz ormara” obitelji Windsor.
IBL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Podsjetimo, Sarah Ferguson i princ Andrew vjenčali su se 1986., ali njihov brak potrajao je samo šest godina. Naime, princ je stalno bio odsutan što je Sarah išlo na živce pa je izlazila i flertovala s drugim muškarcima. Zbog tog ju je javnost prilično osuđivala, a šuškalo se i da vara svog supruga s teksaškim multimilijunašem Steveom Wyattom.

Andrew i Sarah rastali su se 1992., a kraljica Elizabeta je stala na stranu svoga sina. Objavila je Sarahinu listu dugova te je se javno odrekla, rekavši kako neće platiti njezina dugovanja.

Linker
14. travanj 2024 08:45