Sarah Ferguson

 S MEDDLE/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Borba za ozdravljenje

Sarah Ferguson javila se nakon što je otkriveno da ima melanom: "Zahvalna sam liječniku i obitelji"

Vojvotkinja od Yorka pozvala je pratitelje da vode računa o zdravlju i redovito provjeravaju veličinu, oblik, boju i teksturu te pojavu novih madeža, koji mogu biti znak opake bolesti.

Vojvotkinja od Yorka pozvala je pratitelje da vode računa o zdravlju i redovito provjeravaju veličinu, oblik, boju i teksturu te pojavu novih madeža, koji mogu biti znak opake bolesti.

Čim se prvi dojam uzbune zbog zdravlja slegnuo i nastupio trenutak kad treba racionalno krenuti u rat s melanomom, Sarah Ferguson obratila se svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Samo nekoliko mjeseci nakon što je podvrgnuta operativnom zahvatu na dojci zbog kancerogene tvorevine, dermatolog joj je otkrio sumnjiv madež. Nešto kasnije potvrđeno je da je riječ o raku kože.

Vojvotkinja od Yorka svjesna je da sad ponajprije mora misliti na sebe, ali je i ovaj put pozvala sunarodnjake da, ponukani njezinim primjerom, vode brigu o zdravlju, posebno o pregledu madeža.

"Uzimam neko vrijeme za sebe jer mi je dijagnosticiran maligni melanom, oblik raka kože, moja druga dijagnoza raka u roku od godinu dana nakon što mi je ljetos otkriven rak dojke zbog kojeg sam podvrgnuta mastektomiji i rekonstruktivnoj operaciji. Zahvaljujući mom dermatologu, bolest je otkrivena. Naravno, još jedna dijagnoza karcinoma bila mi je popriličan šok, ali dobro sam raspoložena i zahvalan na vašim brojnim porukama ljubavi i podrške. Vjerujem da moje iskustvo dodatno naglašava koliko je važno provjeriti veličinu, oblik, boju i teksturu te pojavu novih madeža, koji mogu biti znak melanoma. Pozivam sve koji ovo čitaju da budu oprezni i da redovito pregledavaju sumnjive madeže", napisala je Ferguson u objavi.

Crvenokosa i svjetloputa vojvotkinja dodala je kako je nevjerojatno zahvalna osoblju klinike u kojoj se liječi, dodajući da se sada, nakon prvog dijela liječenja, odmara s obitelji kod kuće.

"Osjećam se blagoslovljeno što imam njihovu ljubav i podršku", dodala je na kraju omiljena Fergie, čija posljednja dijagnoza kao da je nastavila šokantan niz objava o izazovima sa zdravljem članova kraljevske obitelji, nakon objave kralja Charlesa koji ide na operaciju prostate i Catherine, princeze od Walesa, koja je nedavno bila na operaciji abdomena.

Linker
27. travanj 2024 05:41