Neobični cimeri

Sarah Ferguson i princ Andrew sele se u bivši dom princa Harryja i Meghan?

Iako su se razveli 1996. godine, Sarah Ferguson i princ Andrew ostali su u neobično dobrim odnosima. Bivši supružnici žive zajedno, a šuška se da se sele u novi dom.

Bivši supružnici princ Andrew i Sarah Ferguson trenutačno žive u kraljevskoj rezidenciji Royal Lodge. Osim što su skladni cimeri, Fergie nerijetko medijima hvali svog bivšeg supruga, unatoč kontroverznim aferama koje uz njega povezuju.

U najnovijem intervjuu odgovorila je na nedavna nagađanja oko selidbe nje i Andrewu iz jedne rezidencije u drugu. Naime, šuška se da će princ Andrew napustiti Royal Lodge u kojem živi posljednjih 20 godina nakon što je to naredio njegov brat, kralj Charles.

image
PROFIMEDIA

Kako piše The Telegraph, Andrew ne planira iseliti iz svog doma. Dapače, planira ispoštovati ugovor o najmu koji je potpisao 2003. godine, a prema kojem ima pravo tamo živjeti još 55 godina.

Ako se ipak bude morao iseliti, pretpostavlja se da će osramoćeni princ živjeti u rezidenciji Frogmore Cottage, nekadašnji dom princa Harryja i Meghan Markle.

Fergie je konačno odgovorila na špekulacije. Na pitanje hoće li se Andrew useliti u Frogmore Cottage, Fergie je odgovorila: "Nemojte vjerovati svemu što pročitate". Kada joj je postavljeno dodatno pitanje o tome, rekla je da ipak ništa ne zna i da živi dan za danom.

image

Kraljevska rezidencija Royal Lodge

SHUTTERSTOCK

Ranije ove godine, kralj Charles je ovom bratu smanjio godišnji džeparac od gotovo 287 000 eura, čime ga je doveo do toga da ne može platiti tekuće troškove Royal Lodgea.

Andrew, koji se oslanja na džeparac otkako je napustio kraljevske dužnosti 2019., preselio se u kuću u Windsor Great Parku nakon smrti kraljice majke 2002. Ugovor o najmu zahtijevao je od Andrewa da o vlastitom trošku izvrši obnovu procijenjenu na 8,6 milijuna eura.

Prema uvjetima sporazuma, Andrew ne smije imati financijske koristi od bilo kakvog povećanja vrijednosti imovine jer slobodno vlasništvo pripada Crown Estateu.

image
STEFAN ROUSSEAU AFP

Zakup se jednog dana može dodijeliti njegovoj udovici ili njegovim dvjema kćerima, princezama Beatrice i Eugenie, ili zakladi osnovanoj isključivo u njihovu korist. Ako raskine najam, nekretnina bi se vratila Crown Estateu, a on bi imao pravo na naknadu za nastale troškove obnove do maksimalnog iznosa od 8 milijuna eura.

Andrew se u javnosti pojavio samo nekoliko puta otkako se povukao s javnih dužnosti u studenom 2019., nakon njegovog TV intervjua za BBC Newsnight, koji se fokusirao na njegove veze s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom.

image
PAUL ELLIS AFP

U veljači 2022. postigao je izvansudsku nagodbu s Virginijom Giuffre, nakon što ga je ona tužila tvrdeći da ju je Epstein prodao kako bi imala spolne odnose s princom kada je imala samo 17 godina i bila maloljetna prema američkom zakonu. Andrew je oštro odbacio optužbe, ali pokojna kraljica Elizabeta II. je uoči američke tužbe sinu oduzela počasne vojne

Uoči američke tužbe, pokojna kraljica oduzela je Andrewu njegove počasne vojne titule i on je prestao koristiti naziv "Njegovo kraljevsko visočanstvo".

Linker
25. travanj 2024 08:22