Najjači motiv

Rijetko iskreno priznanje: Princ Harry otkrio koji je životni trenutak za njega bio presudan

Vojvoda od Sussexa tvrdi da mu je roditeljstvo promijenilo pogled na svijet kad se radi o njegovoj životnoj misiji - borbi protiv klimatskih promjena.

Princ Harry otvorio se o tome kako je očinstvo utjecalo na njegov život i rad, a pogotovo na misiju da pokuša pobijediti klimatske promjene. Vojvoda od Sussex nedavno je pomogao u lansiranju nove streaming platforme, koja je uglavnom usmjerena na razgovore, a sada je i sam vrlo iskreno progovorio na WaterBear Networku.

Harry je u tom razgovoru spomenuo kako mu je to što je postao otac jednogodišnjem Archieju Mountbatten-Windsoru pomoglo da se fokusira na važnost rješavanja globalnog zagrijavanja. Princ želi osigurati da ćemo ostaviti 'zdrav svijet' idućoj generaciji, kojoj pripada i njegov sin.

"Tog trena kad postaneš otac, zbilja se sve mijenja, jer tada počinješ shvaćati, koja je poanta podizanja nove osobe u ovom svijetu kada će u odrasloj dobi svijet doslovno gorjeti?", kazao je Harry.

Djela, ispred riječi

"Ne možemo im ukrasti budućnost. Stvarno ne možemo. To nije ono zašto smo ovdje. Uvijek sam vjerovao, nadao se, da možemo ostaviti svijet boljim nego što smo ga našli", nastavio je princ.

Iako je Harry dugogodišnji zagovaratelj očuvanja Zemlje i rješavanja klimatskih promjena, roditeljstvo ga je još više poguralo u tom smjeru. Opet je naglasio važnost djelovanja - koje je bitnije od samo razgovora o tom problemu - kako bismo ostavili nastanjivu Zemlju u nadolazećim desetljećima.

"Za mene je bitnije djelima potvrditi ono što se govori, i to je nešto što će WaterBear raditi: pretvarat će u kapital zajednicu onih koji nešto rade, onih koji čine. Mnogo ljudi samo govori, ali ovdje se radi o akciji", objasnio je Harry.

Suradnja s ovom platformom, naravno, nije jedina Harryjeva inicijativa za očuvanje prirode, osim suradnje s inicijativom Queen's Commonwealth Canopy, princ je aktivan u nekoliko organizacija za očuvanje prirode u Africi.

Linker
23. travanj 2024 12:55