ništa od tradicije

Raskošno imanje ostat će prazno! Kraljica prvi put u životu želi provesti Božić sama sa suprugom

Kraljica je mudro odlučila da će ove godine zbog pandemije okrenuti leđa božićnoj tradiciji kad se kraljevska obitelj okuplja na imanju u Sandringhamu.

Buckinghamska palača potvrdila je plan kraljice Elizabete II. da će ovaj Božić proslaviti samo u društvu supruga. Poželjela je miran Božić u dvorcu Windsor, a društvo će joj praviti samo vojvoda od Edinburgha s kojim je nedavno proslavila 73 godine braka. Tako da neće biti tradicionalne kraljevske šetnje s mise. U službenoj izjavi stoji sljedeće:

"S obzirom na to kakve su okolnosti zbog pandemije kraljica i vojvoda od Edinburgha ove godine su odlučili Božić provesti mirno u dvorcu Windsor."

Takva odluka je drugim članovima obitelji dala slobodne ruke da osmisle kako će provesti blagdane. Princ William i Kate tu će prigodu navodno iskoristiti kako bi Božić proveli s Kateinim roditeljima Carole i Michaelom Middletonom te njezinom sestrom Pippom. S druge strane, vojvotkinja od Cornwalla, Camilla Parker Bowles također bi trebala biti sa svojom djecom.

image
Na vjenčanju svoje unuke princeze Eugenije...
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Princ Andrew i Sarah Ferguson, koji žive zajedno u Windsoru, pridružit će se princezi Beatrice i Edoardu Mapelliju Mozziju te princezi Eugenie i njezinu suprugu Jacku Brooksbanku. Princ Harry i Meghan Markle ostat će u SAD-u i neće dolaziti u Veliku Britaniju u božićno vrijeme.

Kraljica koja s ponosom može reći da je ponosna baka osmero unučadi i isto toliko praunučadi, ove godine je sve odlučila pustiti na miru tako da neće ići na imanje u Norfolk. Ovo je 99-godišnjem Philipu i 94-godišnjoj kraljici prvi Božić bez strke i graje.

image
Napokon sami kod kuće.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Od ožujka kraljica se pojavila samo u Windsoru na vojnoj ceremoniji u lipnju kada se obilježavao njen rođendan te na ceremoniji proglašenja vitezom stogodišnjeg kapetana Toma Moorea koji je prikupio milijune funti za zdravstvene usluge, obilježila je i Dan sjećanja, a u listopadu je s princom Williamom posjetila Laboratorij u Porton Downu u jugozapadnoj Engleskoj.

Također je odlazila u svoje privatne rezidencije - škotski dvorac Balmoral te u Sandringham u istočnoj Engleskoj.

Linker
23. travanj 2024 21:07