Danny Lawson / PA Images / Profimedia
Show ide dalje

Prvo pojavljivanje nakon skandala: Kate i William nastavljaju s dužnostima kao da se ništa nije ni dogodilo

Budući kralj William i vojvotkinja Kate posjetili su grad Bradford, u kojem su se družili s lokalnim stanovništvom i sudjelovali u radionicama s mladima, a njihov posjet bio je prvi zajednički izlazak nakon što su svi ostali šokirani odlukom Meghan i Harryja da će se udaljiti od kraljevske obitelji i obaveza.

Prvo je to pojavljivanje vojvoda od Cambridgea nakon Megxita, skandala koji je podijelio javnost, ali i samu kraljevsku obitelj. Kate i William nisu davali izjave i nije bilo govora o njegovom bratu, princu Harryju i Meghan Markle, koji su odlučili odstupiti s većine dužnosti.

Kate je došla u maslinasto zelenom kaputu Alexandera McQueena ispod koje je nosila haljinu iz Zare, dok je William bio u klasičnom plavom odijelu.

Catherine Duchess of Cambridge
Prince William and Catherine Duchess of Cambridge visit to Bradford, UK - 15 Jan 2020, Image: 492901232, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
Kaputi-haljine njezin su česti izbor jer odgovaraju svakoj situaciji.

Kate je prošli tjedan proslavila 38. rođendan, a početkom ovog tjedna kraljevska je obitelj raspravljala o planu izlaska Meghan i Harryja iz uže obitelji, preseljenju u Kanadu te procesu financijskog osamostaljivanja.

ALTERNATE CROP: The Duke and Duchess of Cambridge arrive for a visit to City Hall in Bradford to join a group of young people from across the community to hear about life in the city., Image: 492894815, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Danny Lawson / PA Images / Profimedia
Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Jedan od razloga navodno je pritisak koji su nad njima, a pogotovo nad Meghan vršili britanski tabloidi. U jednom od slučajeva mogao bi na sudu protiv svoje kćeri svjedočiti i njezin otac Thomas Markle.

Naime, Markle je tužila Mail on Sunday jer su objavili privatno pismo koje je ona poslala ocu prije vjenčanja za Harryja kako bi ga nagovorila da dođe u London. Novine tvrde kako su imali pravo objaviti pismo jer "članovi kraljevske obitelji ovise o dijeljenju svoje privatnosti s medijima kako bi opravdali svoju privilegiranu poziciju".

11/18/2019 EXCLUSIVE: Thomas Markle is spotted wearing a royal blue apron as he gets his scruffy beard and eyebrows neatly trimmed ahead of Prince Harry and daughter Meghan's reported visit to America for Thanksgiving. Markle looked sharp in a crisp blue shirt and grey trousers while leaving Roman Hairdresser in Rosarito, Mexico. 



**VIDEO AVAILABLE**, Image: 484124240, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive NO usage without agreed price and terms. Please contact sales@theimagedirect.com, Model Release: no, Credit line: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Također tvrde kako je Markle imao pravo ispričati svoju stranu priče objavljivanjem pisma. Ako slučaj dođe do suda, Meghan i njezin otac bi mogli biti pozvani kao svjedoci.

Bivša glumica trenutno je u Kanadi, a u tzv. periodu tranzicije na relaciji Kanada-Ujedinjeno Kraljevstvo živjet će s Harryjem i njihovim sinom Archiejem.

Linker
19. travanj 2024 06:05