U koroti

Prvi rođendan bez princa. Kraljica Elizabeta II. smogla snage i poslala dirljivu zahvalu ljudima: ‘Duboko smo dirnuti‘

Samo četiri dana nakon što je pokopala svog voljenog princa, britanska kraljica obilježava svoj 95. rođendan sama, u koroti. Unato svemu, smogla je snage obratiti se narodu i čitavom svijetu te im uputiti osobnu poruku u znak zahvale.

Kako bi obilježila 95. rođendan britanske kraljice, Buckinghamska palača objavila je njenu fotografiju, na kojoj je uslikana sama i nasmijana. Kraljičin portret nastao je na nekom od prijašnjih službenih događanja, na kojima je Elizabeta II. nosila bordo komplet i kraljevski nakit, a popraćena je vrlo jednostavnim tekstom.

"Danas je kraljičin 95. rođendan. Kraljica je rođenda u 2:40 sati, 21. travnja 1926., na adresi Bruton Street 17, u Mayfair u Londonu. Bila je prvo dijete vojvode i vojvotkinje od Yorka, koji su kasnije postali kralj George VI. i kraljica Elizabeta. Ove godine njezino veličanstvo ostaje u dvorcu Windsor, u žalosti zbog smrti vojvode od Edinburgha", napisali su uz fotografiju nasmijane Elizabete II. kojom kao da su htjeli u ovim teškim trenucima pokazati optimističnu stranu.

Čitajte i: Jedinog muškarca kojeg je istinski voljela kraljica je ispratila mirno, sama - daleko čak i od svoje razjedinjene obitelj

Zahvala svom narodu i svijetu

Nedugo zatim, kraljica je objavila posebnu posvetu svim ljudima na svijetu. "Kraljičina poruka ljudima diljem svijeta koji su odali počast i poslali poruke sućuti nakon smrti vojvode od Edinburgha", stoji uz snimku kraljičina teksta.

"Povodom svog 95. rođendana primila sam mnoge poruke s dobrim željama, koje vrlo cijenim. I dok smo kao obitelj u periodu velike žalosti, svima nama bila je utjeha vidjeti i čuti odavanja počasti mom suprugu, i iz Ujedinjenog Kraljevstva, zemalja Commonwealtha, i diljem svijeta. Moja obitelj i ja htjeli bismo vam zahvaliti na svoj podršci i dobroti koja nam je iskazana proteklih dana. Duboko smo dirnuti i to nas dalje podsjeća da je Philip imao nevjerojatan utjecan na brojne ljude tijekom svog života", napisala je kraljica uz vrlo osobni potpis - "Elizabeth R".

Čitajte i: Još jedan udarac! Na dan kad je pokopala svog princa, kraljica je ostala bez jedne od važnijih osoba u životu

U ovoj objavi na službenom instagram profilu kraljevske obitelji, kraljica je označila i službene profile sina Charlesa i unuka Williama sa suprugama.

Linker
19. travanj 2024 11:10