sirovo i istinito

Prvi pogled na memoare princa Harryja: Otkriva kako je biti ‘rezerva‘ u kraljevskoj obitelji

Na naslovnici je Harry u krupnom planu i gleda ravno naprijed - vrlo jednostavna naslovnica vjerno dočarava karakter i duh britanskog princa.

Sada je napokon poznat datum izlaska dugo iščekivanih memoara princa Harryja u kojima će otkriti detalje iz života u kraljevskoj obitelji. Izdavačka kuća Penguin Random House otkrila je i naslov te naslovnu fotografiju memoara koji izlaze 10. siječnja 2023.

U knjizi pod naslovom "Spare", Harry priča svoju priču, kažu iz izdavačke kuće, sa "sirovom, nepokolebljivom iskrenošću" te da je prepuna "uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o vječnoj moći ljubavi nad tugom".

image

Naslovnica Harryjevih memoara.

PENGUIN RANDOM HOUSE/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Dok je Diana, princeza od Walesa, polagana na počinak, milijarde su se pitale što prinčevi misle i osjećaju - i kako će se njihovi životi odvijati od tog trenutka nadalje", piše u objavi Penguin Random Housea.

U knjizi će Harry pružiti uvid u najtraumatičniji događaj u svom životu - smrt njegove majke, princeze Diane i kakav je on ostavio trag na njegov život.

image

Prinčevi s princezom Dianom.

CASSIDY AND LEIGH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Naslov knjige, u prijevodu "rezerva" koji je prvotno trebao biti objavljen krajem ove godine, oslikava Harryjev bivši položaj u kraljevskoj obitelji kao drugorođenog sina tadašnjeg princa Charlesa i princeze Diane. Često su ga spominjali kao rezervnog nasljednika svog brata, princa Williama, čiji je nasljednik sada njegov najstariji sin George.

Memoari također pokrivaju njegovu predanu službu u Afganistanu i radost koju je pronašao u tome što je suprug i otac. Nudi iskren i zadivljujući osobni portret, onaj koji pokazuje čitateljima da iza svega što misle da znaju o princu leži priča koja je nadahnjujuća, hrabra i otvara oči.

image

Harry i Meghan.

ALEXI LUBOMIRSKI/PA/ MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Harry će od prodaje memoara dati donacije dvjema dobrotvornim organizacijama - 1,5 milijuna dolara svojoj dobrotvornoj organizaciji Sentebale za HIV i AIDS u Africi i oko 320.000 dolara WellChildu.

Inače, objavljivanje knjige odgođeno nakon smrti kraljice Elizabete koja je preminula 8. rujna.

"Ovo ne pišem kao princ, već kao čovjek kakav sam postao. Nosio sam mnogo šešira tijekom godina, doslovno i figurativno i nadam se da ću pričajući svoju priču - uspone i padove, pogreške, naučene lekcije - pomoći pokazati da bez obzira odakle dolazimo, imamo više zajedničkog nego što mislimo. Duboko sam zahvalan na prilici da podijelim ono što sam naučio tijekom svog dosadašnjeg života i uzbuđen što će ljudi iz prve ruke pročitati izvještaj o mom životu koji je točan i potpuno istinit", rekao je Harry u izjavi povodom objave memoara.

Linker
20. travanj 2024 09:45