Slavlje na dvoru

Prinova u dinastiji Habsburg: Austrijska nadvojvotkinja Eleonore rodila je sina

Princeza Eleonore Jelena von Habsburg, praunuka posljednjeg austrijskog cara i supruga vozača autoutrka Jérômea d’Ambrosija, rodila je sina Otta.

Habsburgovci su odavno izgubili carstvo, ali se njihova drevna dinastija i dalje postojano širi novim naraštajima. Austrijska nadvojvotkinja Eleonore Jelena von Habsburg (27), princeza Mađarske, Češke i Hrvatske, i njezin suprug Jérôme d’Ambrosio (35), vozač autoutrka, 20. listopada dobili su prvo dijete - sina Otta, o čemu se par dana nakon poroda pohvalila i na svom Instagram profilu. Novorođenče, ujedno i prvo dijete ovog mladog para, po majci je naslijedilo zavidan "pedigre".

Eleonore je kći austrijskog nadvojvode Karla von Habsburga i baronese Francesca von Thyssen-Bornemisza, a njezin pradjed Karlo I. i prabaka Zita bili su posljednji austrijski car i carica.

Prije nego što je završila studij prava i poslovnog menadžmenta, Eleonore von Habsburg radila je kao model za modnu kuću Dolce & Gabbana i kao dizajnerica nakita. Belgijanca Jérômea d’Ambrosija upoznala je prije tri godine na letu iz Londona za Nicu, a 2019. objavili su zaruke. Vjenčali su se lani u Monaku u intimnom krugu rodbine i prijatelja, a planirano crkveno vjenčanje odgodili su dok ne prođe pandemija. Prije vjenčanja u Monaku mladenci su dosta vremena proveli na Lopudu, u nekadašnjem samostanu Gospe od Špilice iz 15. stoljeća, koji je Eleonorina majka preuredila u luksuzan boutique hotel.

image
Vjenčanje para održano je u Monte Carlu, a pristustvovali su mu samo najuži članovi obitelji, uz mladence poziraju roditelji Karl von Habsburg i Francesca Thyssen-Bornemisza te Henri d'Ambrosio sa gđom. Giselle.
SCHNEIDER-PRESS/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte: Skromno vjenčanje Habsburgove nasljednice: Nakon dugog odmora na našoj obali, rekli su 'Da'!

Jérôme d’Ambrosio natječe se u utrkama Formule E, ali figurira i u modnom svijetu kao ambasador brendova Hugo Boss i Julius Baer. On i njegova supruga visokoga roda sretni su što unatoč zvučim imenima mogu voditi savršeno normalan život. Prije tri godine u intervjuu austrijskom magazinu Madonna24 Eleonore je hvalila svoje roditelje što su je odgojili da bude posve normalna djevojka, kojoj je posve normalno da odjeću kupuje u Mangu, Zari ili H&M-u.

image
I Eleonore i Jerome poznata su imena u svijetu mode.
KARL SCHOENDORFER/SHUTTERSTOCK

- Privatnost mi je jako važna i sretna sam se slobodno mogu kretati a da me nitko ne prepoznaje - kazala je tom prigodom Eleonora. - Kad pogledate članove britanske kraljevske kuće, mora da im je nesnosno što su stalno pod lupom. Ponosna sam što sam iz obitelji Habsburg, mom bratu i meni važno je da je dostojanstveno predstavljamo, ali sebe vidimo kao moderne Habsburge u jednoj novoj eri.

Linker
18. travanj 2024 19:48