Trenutak za pamćenje

Princ William i vojvotkinja Kate rekreirali kultnu fotografiju princeze Diane: ‘Bio je to poseban trenutak‘

Kraljevski fotografi otvorili su izložbu s fotografijama princeze Diane, a princ William i Kate Middleton u zadnji su čas odlučili odlučili da se žele fotografirati na istom mjestu.

Mnogi se pitaju kako bi princeza Diana izgledala danas, kada bi imala 60 godina, da nije bilo tragične nesreće u kojem je izgubila život. Ipak, pamtit ćemo je mladu, a kao uspomena ostale su njezine fotografije još dok je bila tinejdžerica pa sve do zrelije dobi kada se udala za princa Charlesa i rodila sinove Williama i Harryja.

Fotograf Anwar Hussein zabilježio je Dianino putovanje od 1980. do njezine smrti 1997. u dobi od 37 godina. Njegovih 140 fotografija "Kraljice srca" predstavljeno je na izložbi "Princess Diana Exhibition: Accredited Access", u Chicagu i Los Angelesu pa ako živite tamo ili kanite putovati, preporučujemo da posjetite izložbu.

Čitajte i: I oni su samo ljudi od krvi i mesa: Djed Charles odlučio zaboraviti obiteljske razmirice jer želi biti s unucima!

Husseinovi sinovi Samir i Zak Hussein, koji su također kraljevski fotografi, jučer su u intervjuu za US Weekly objasnili zašto kao obitelj žele ispričati priču o Dianinom životu kroz slike.

image

princeza Diana

ANWAR HUSSEIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Radili smo na ovome gotovo dvije godine i kao obitelj smo smatrali da je pravo vrijeme da podijelimo neke od naših omiljenih fotografija i priča iza njih. Ovo je prvi put da su sve naše fotografije prikazane jedna pored druge", objasnio je Zak.

image

Princeza Diana ispred Taj Mahala.

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Na izložbi su prikazani i nježni trenuci Diane i njezinih sinova, ali i kultne moderne fotografije poput one na kojoj vojvotkinja Catherine i princ William sjede ispred Taj Mahala 2016. godine. Fotografija odražava solo snimak pokojne princeze od Walesa ispred poznatog indijskog spomenika 1992. godine.

image

Princ William i vojvotkinja Catherine ispred Taj Mahala.

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

Čitajte i: Poput Lady Di: Objavljeni nikad viđeni portreti prelijepe Vojvotkinje od Cambridgea

"Za fotografiju Williama i Kate nismo znali hoćemo li je uopće snimiti. Rečeno nam je da bi oni mogli pristati na ideju, ali, znate, to je na kraju bilo na njima. Nitko od njih to nije tražio, ali su u zadnji čas donijeli odluku da će sjesti na tu klupu. Bio sam tamo spreman za fotografiranje, ali nisam znao hoće li se to dogoditi, ali naravno da jesu i bio je to stvarno poseban trenutak", ispričao je Zak, dodavši da ta fotografija ima još veće značenje, kada zna da je njegov otac na istom mjestu i u istoj pozi fotografirao Dianu.

Linker
19. travanj 2024 07:01