KRALJEVSKA TRADICIJA

Princ William i Kate Middleton uz kralja Charlesa na božićnoj misi, i ove godine bez princa Harryja

Gotovo cijela obitelj okupila se na božićnoj misi u Sandringhamu nakon čega će nastaviti sa slavljem u Norfolku, kako već godinama tradicionalno provode Božić.

Kralj Charles i kraljica Camilla stigli su na jutarnju božićnu misu u crkvu svete Marije Magdalene u Sandringhamu gdje tradicionalno provode blagdane. Nakon mise slijedi ručak i obiteljsko druženje na kojem će biti prisutna gotovo cijela obitelj - no, i ovaj Božić proći će bez princa Harryja i Meghan Markle te njihove djece - princa Archieja i princeze Lilibet koji će ove blagdane proslaviti u Kaliforniji, nakon što su se vratili s odmora u Kostarici.

image

Kralj i kraljica bili su prvi na putu do crkve

SHUTTERSTOCK
image

Kraljica Camilla

ADRIAN DENNIS AFP

Uz Charlesa i Camillu, na božićnu misu stigli su princ i princeza od Walesa sa svojom djecom - princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom, a obitelji se pridružila i djevojčica koja je Louisa držala za ruku cijelim putem do crkve. Radi se o Miji Tindall, kćeri Williamove sestrične Zare Tindall, koja je kći princeze Anne.

image
SHUTTERSTOCK
image

Princeza Catherine

ADRIAN DENNIS AFP
image

Princeza i princ od Walesa s obitelji

ADRIAN DENNIS AFP

Mlađa sestra kralja Charlesa također je stigla, u društvu supruga Sir Timothyja Laurencea, a božićno slavlje nisu propustili ni vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha - najmlađi kraljev brat Edward i njegova supruga Sophie.

image

Princeza Anne i Timothy Laurence

ADRIAN DENNIS AFP
image

Vojvotkinja Sophie s kćeri, Lady Louise Windsor

ADRIAN DENNIS AFP
image

Princ Edward i princeza Sophie

ADRIAN DENNIS AFP

Prvi put nakon dugo vremena stigao je i omraženi princ Andrew u društvu svoje bivše supruge Sarah Ferguson, vojvotkinje od Yorka koja ovoj misi nije prisustvovala tri desetljeća, a uz njih su bile i njihove kćeri - princeza Beatrice sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem te princeza Eugenie sa suprugom Jackom Brooksbankom. Ovo će biti poseban Božić i jer je na misu pozvana i obitelj kraljice Camille - očekuje se da će stići i njezina djeca te unuci.

image

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka

JOE GIDDENS/PA IMAGES/PROFIMEDIA JOE GIDDENS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Princ Andrew i Sarah Ferguson

ADRIAN DENNIS AFP
image

Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi

ADRIAN DENNIS AFP
image

Princ Andrew, Sarah Ferguson, princeza Beatrice sa suprugom i drugi članovi kraljevske obitelji

ADRIAN DENNIS AFP

Sandringham je bilo omiljeno mjesto preminule kraljice Elizabete II u prosincu pa je tako svoju obitelj tamo ugostila svakog Božića još od 1998. godine.

Linker
21. travanj 2024 09:01