Liječenje traje i dalje

Princ Filip ambulnatnim kolima hitno prebačen u drugu bolnicu: O svemu se oglasila i palača

Vojvoda (99) na bolničkom je liječenju već 13 dana, a sada je prebačen u drugu ustanovu, iz palače su potvrdili da dobro reagira na tretmane, ali da će se u bolnici još zadržati.

Vojvoda od Edinburgha je iz Bolnice King Edward VII prevezen u drugu bolnicu da bi dobio potreban tretman. U službenoj izjavi koja je u pondjeljak puštena iz palače objašnjeno je zbog čega.

"Vojvoda od Edinburgha danas je prebačen iz Bolnice King Edward VII u St Bartholomew’s bolnicu gdje će ga liječnici nastaviti liječiti od infekcije, ali i provesti testove i promatranje zbog prethodnog stanja srca. Vojvoda je stabilno i dobro odgovara na liječenje, ali očekuje se da će ostati u bolnici najmanje do kraja tjedna".

Službeno priopćenje stiglo je nakon što je viđeno da pacijenta pevoze ambulantnim kolima.

Čitajte i: Princ Filip završio u bolnici: Ne osjeća se dobro, ali palača tvrdi da njegovo stanje nije povezano s koronom

Nakon što je 16. veljače primljen u londonsku bolnicu King Edward VII, 99-godišnji princ Filip proveo je 13 noći tamo. Njegova hospitalizacija nazvana je mjerom opreza, nakon što mu je pozlilo.

image
Kraljica Elizabeta II. ostala je u dvorcu Windsor.
BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Trebalo je biti privremeno

"Očekuje se da će vojvoda ostati u bolnici nekoliko dana na promatranju i odmoru", izjavila je palača. Kako su dodali, njegov prijem nije povezan s COVID-om 19.

Filipova supruga kraljica Elizabeta II. ostala je u dvorcu Windsor gdje su ona i njen suprug još od početka pandemije.

Čitajte i: Britanska monarhija polako ide k svom kraju: Charles nema autoritet kralja, a njegov unuk nikad neće vladati

Princ je već nekoliko puta u zadnjih par godina hospitaliziran. Tako je 2019. sam ušetao u bolnicu, također iz mjera predostrožnosti i liječenja postojećeg stanja.

Osim toga, početkom 2019. sudjelovao je i u prometnoj nesreći, kada se njegov Land Rover prevrnuo na bok, no prošao je bez ozbiljnih ozljeda. Iz javnosti se povukao u kolovozu 2017. godine pa nije čest gost javnih događanja.

Linker
25. travanj 2024 07:28