podrška kraljci

Predivnom bisernom ogrlicom Kate Middleton na ispraćaju princa Philipa odala počast dvjema ženama

Vojvotkinja od Cambridgea odala je kraljici Elizabeti II. posebnu počast. Naime, na ispraćaju princa Philipa nosila je ogrlicu iz kraljičine osobne kolekcije. Istu je već nosila i pokojna princeza Diana.

Princ William i njegova supruga Kate Middleton među prvima su stigli u dvorac Windsor kako bi se posljednji put pozdravili od vojvode od Edinburgha. Smrt princa Philipa potresla je britansku kraljevsku obitelj, ali i javnost, koja je danas, unatoč upozorenjima i zamolbama da se pridržavaju epidemioloških mjera, izašla na ulice odati mu posljednju počast.

Čitajte i: Kraljica Elizabeta II. oprostila se od supruga, princa Philipa, ali srce slama razdvojenost braće Harryja i Williama

Uz princa Williama i Kate Middleton nisu bili njihova djeca - prinčevi George i Louis te princeza Charlotte.

Javnost je primijetila i nakit koji je Kate nosila povodom ovog tužnog događaja. Nosila je, naime, bisernu ogrlicu s dijamantnim privjeskom, koja je inače dijelom osobne kolekcije kraljice Elizabete. Odala je tako Kate počast tugujućoj kraljici, ali i svojoj pokojnoj svekrvi, princeza Diana tu je ogrlicu nosila 1982. godine. Vojvotkinja od Cambridgea nije viđena u javnosti od smrti princa Philipa.

image
Bračni par stigao je bez djece.
YUI MOK/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Tužni obiteljski oproštaj: Dirljivim privatnim fotografijama Kate Middleton odala počast pokojnom princu Philipu

Princ Philip, vojvoda od Edinburgha, pokopan je poslijepodne u kraljevskoj kripti dvorca Windsor.

Sprovod je održan u obiteljskom krugu, zbog pandemije koronavirusa posljednjem ispraćaju prisustvovalo je svega 30 uzvanika. Princ, koji je u braku s kraljicom Elizabetom II. proveo 73 godine u braku, preminuo je 9. travnja u dobi od 99 godina, nakon što je u bolnici proveo mjesec dana zbog srčanih problema i infekcije.

image
William i Kate u tuzi su se opraštali od voljenog djeda.
DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
16. travanj 2024 12:35