teška odluka

Postoji velika mogućnost da na pogrebu kraljice bude i njezin praunuk George, evo zašto

Otkako je palača obavijestila javnost o smrti kraljice Elizabete, od tada se djeca princa i princeze od Walesa nisu pojavila u javnosti. No, princ George mogao bi doći na pogreb svoje prabake zbog velike simbolične poruke.

Tijekom prethodnih nekoliko dana mnogi su se članovi kraljevske obitelji javno oprostili od kraljice Elizabete, no djece princa Williama i princeze Catherine - prinčeva Georgea i Louisa te princeze Charlotte nije bilo nigdje na vidiku. Ta odluka vjerojatno se donijela zbog njihovih godina, no viši savjetnici palače, piše Hello Magazine, zatražili su od princa i princeze od Walesa da razmotre opciju da se Georgeu ipak dopusti biti na prabakinom sprovodu.

Naime, George je drugi u redu za prijestolje, a njegovim prisustvom na sprovodu poslala bi se snažna simbolična poruka.

"Vlada velika želja da princ George bude na pogrebu, barem samo dijelom, samo da uvjeri naciju u red nasljeđivanja", rekao je jedan izvor blizak kraljevskoj obitelji. "Trenutno se raspravlja o toj mogućnosti. Odluka još nije donesena", dodao je drugi izvor.

Na bdjenju kraljice Elizabete bili su drugi njezini praunuci i praunuke - djeca Zare i Mikea Tindalla, osmogodišnja Mia i četverogodišnja Lena. Pridružila su im se i djeca Petera Phillipsa, Savannah (11) i njezina mlađa sestra Isla (10).

image

Prinčevi George i Louis i princeza Charlotte početkom rujna su krenuli u novu školu.

JONATHAN BRADY-PA/POOL SUPPLIED BY SPLASH NEWS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/P

"Još ništa nije rečeno o kraljičinim praunucima i mislim da moramo pogledati prethodne slične događaje kako bismo shvatili da tradicionalno kraljevska djeca ne posjećuju crkvene službe, osobito ceremonijalne događaje dok ne narastu. Međutim, George i Charlotte bili su više javnih službi prethodne godine pa postoji velika mogućnost da budu i na pogrebu", rekla je kraljevska glasnogovornica Emily Nash.

Što se tiče djece princa Harryja i Meghan Markle, Archieja i Lilibet, Emily je rekla: "Mislim da nećemo vidjeti djecu Sussexovih. Bila bih jako iznenađena, ali s obzirom na njihovu mladu dob, vjerojatno nije prikladan trenutak za to da budu u javnosti".

Iako su se Harry i Meghan vratili u Veliku Britaniju kako bi bili uz tugujuću obitelj, Archie i Lilibet ostali su u SAD-u, a čini se da će tako i ostati.

Linker
17. travanj 2024 18:54