Na putu

Poput princeze iz bajke: Kate zablistala na gala večeri na Jamajci u smaragdnoj haljini

Večeru je kraljevskom paru priredio guverner Jamajke u King‘s Houseu, njegovoj rezidenciji u Kingstonu, a ovo je bio najglamurozniji događaj na njihovoj karipskoj turneji do sad.

Nakon dana uživanja u neformalnim druženjima i opuštenim zanimacijama kraljevski par princ William i Catherine, vojvotkinja od Cambridgea uživali su i na svečanoj večeri s državnim vrhom Jamajke koja je organizirana u čast kraljice Elizabete II. i njenog dijamantnog jubileja. Kate Middleton je nakon živopisnih kreacija u kojima je nesputano uživala u zanimljivostima karipskih zemalja zablistala u smaragdnom izdanju - bajkovitoj večernjoj haljini od tila i svjetlucavih kamenčića.

image

Kate Middleton u haljini Jenny Packham.

PA IMAGES/PROFIMEDIA

Vojvotkinja je izgledala kao princeza iz bajke u vrlo formalnom izdanju. Smaragdna haljina kao glavni materijal ima nježni til, koji u slapovima pada do poda. Strukirana kreacija ostavlja otkrivena ramena, koja su ipak zaklonjena od pogleda, upravo ukrasima od tila. Sredinu haljine krase brojni smaragdni kamenčići. Kate je za tu prilike podignula kosu u elegantnu punđu, a nakitom koji je pratio tu smaragdnu priču poslala je posebnu poruku.

Večeru je kraljevskom paru priredio guverner Jamajke u King's House, njegovoj rezidenciji u Kingstonu, a ovo je bio najglamurozniji događaj na njihovoj karipskoj turneji do sad.

image

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, s guvernerom Patrickom Allenom i njegovom suprugom Patricijom.

PA IMAGES/PROFIMEDIA

Vojvotkinja je za ovu priliku odabrala haljinu svoje omiljene britanske dizajnerice Jenny Packham, koja ju je napravila po mjeri isključivo za Catherine. Supruga princa Williama nosila je neprocjenjive dijamante posuđene od kraljice.

Čitajte i: Osmijesi sve govore... Kate i William na jamaici bez djece uživaju kao nikad

Naušnice i narukvica iz kraljičine smaragdne kolekcije, osim toga na haljini je istaknula i dva ordena - kraljevski obiteljski orden kraljice Elizabete II i medalju Viktorijanskog reda.

Amblem s kraljičinim likom Kate je nosila prvi put.

image

Kate Middleton dobila je na posudbu nakit od kraljice ElizabeteII.

PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Kate je prvi put nosila amblem s kraljičinim likom.

PA IMAGES/PROFIMEDIA

Vjeruje se da je ovu haljinu posebno za Kate po narudžbi izradila dizajnerica Packham prema njenoj "Wonder Glitter Tulle Gown".

Uz razgovore s političarima, predstavnicima vlasti i opozicije, britanski mediji prenose da su sudionici večere mogli čuti kako Kate hvali Jamajku. "Bilo je divno, htjela bih da možemo ostati dulje. Mamile su nas plaže, divan je krajolik. Idući put moramo se vratiti s djecom", kazala je Kate Middleton u razgovoru.

image

Wonder Glitter Tulle Gown dizajnerice Jenny Packham.

JENNY PACKHAM

Čitajte i: Prvi put otputovali u inozemstvo otkako je počela pandemija: Princ William i Kate na važnom putovanju

Linker
19. travanj 2024 03:30