Dekada promjena

Pogled unazad na okrugli rođendan otkriva nevjerojatno brz put do planetarne slave, moći i milijuna dolara nekadašnje glumice

Meghan je od 30. rođendana promijenila muža, prijatelje, zemlju i profesiju, danas ima sve o čemu je sanjala, dvoje djece, princa i bajkovit život u kalifornijskom ‘dvorcu‘ vrijednom 14 milijuna dolara.

Okrugli rođendani djeluju poput “vremeplova” koji slavljenike podsjećaju na minule dane kao podsjetnik na mlađu, neapdejtiranu verziju njih samih. Što su činili, gdje su tada bili, koje su odluke donosili i ono najvažnije, jesu li bili sretniji deset godina mlađi ili su na pragu zrele dobi ostvarili sve čemu su se nadali? Odgovor Meghan, vojvotkinje od Sussexa koja 4. kolovoza slavi 40. rođendan, bio bi zacijelo taj da je sada kudikamo sretnija i ispunjenija nego u isto vrijeme prije deset godina.

image
Postala je i modna ikona.
RAY TANG/LNP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prevalila je put od glumice u usponu kojoj je 2011. prva veća uloga u televizijskoj seriji odškrinula vrata holivudske A liste i dopustila joj baciti pogled na svijet kojem možda nikad neće pripadati, do statusa medijske i modne ikone koju se ili voli ili ne, podnosi nakon što joj je (drugi) brak s princem Harryjem promijenio život. Deset godina kasnije holivudske zvijezde o čijem je odobravanju maštala dodvoravaju joj se i žele joj biti prijatelji.

U međuvremenu se 2018. opet udala za britanskog princa za kojim su uzdisale mnoge europske udavače plave krvi, rodila je dvoje djece: dvogodišnjeg Archieja i dvomjesečnu Lilibet, praunuke britanske kraljice Elizabete II. Danas s Harryjem dijeli lagodan život u 14 milijuna dolara vrijednoj vili u mondenom kalifornijskom mjestu Montecito, a prijatelji su joj, kako piše Daily Mail, Oprah Winfrey i Orlando Bloom. Suprug joj za rođendan navodno pripremio zabavu za 65 odabranih uzvanika te putovanje iznenađenja, a zacijelo je dobila i "konkretan" poklon, nakit s draguljem od nekoliko karata...

image
Meghan Markle u trudnoći s prvim sinom Archijem.
TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sada i nekad

S druge strane, njezin život je prije deset godina, kada je slavila 30. rođendan, bio stubokom drugačiji. Nakon puno muke, dobila je prvu veću ulogu u gledanoj odvjetničkoj seriji „Suits” i s oduševljenjem sudjelovala na promotivnoj turneji serijala. Paralelno je planirala vjenčanje s četiri i pol godine starijim američkim producentom Trevorom Engelsonom: bili su u vezi već sedam godina, a zaručili su se 2010. nakon što ju je Trevor odveo najprije u London - tada nije ni slutila da će živjeti u Kensingtonskoj palači i postati (ne baš željena) članica britanske kraljevske obitelji - a potom su otišli na odmor u Belize gdje ju je producent zaprosio. Dakako, Meghan je Trevoru bez razmišljanja rekla: ”Da”.

image
Meghan Markle i princ Harry odstupili su iz Firme.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Malo je poznato da joj je gluma bila rezervna opcija. Naime, oduvijek je htjela biti političarka, moćna žena koja donosi odluke umjesto da slijedi tuđe. Studirala je međunarodne odnose na Sveučilištu Northwestern u Evanstoneu, Illinois, koji je upisala 1999. kao pripremu za željenu specijalizaciju u diplomaciji, prvoj stepenici na zamišljenom putu do moćne političke pozicije. Neko vrijeme je stažirala u američkom veleposlanstvu u Buenos Ariesu, no na kraju je zaključila da u državnoj službi baš neće brzo napredovati pa se okrenula i glumi.

image
Meghan Markle
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Vijest o kćerkici Meghan Markle i princa Harryja obišla cijeli svijet, a onda je kraljevska obitelj povukla novi potez

Na kraju je 2003. diplomirala međunarodne odnose te glumu. Iste godine upoznala je Trevora Engelsona za kojeg se udala u rujnu 2011. na Jamajci. Zlobnici tvrde da joj se taj brak baš nije isplatio jer nije dobivala uloge. Jednom je rekla da je bila previše bijela za uloge u crnačkim filmovima i previše tamnoputa za proboj među „bijelim” glumcima. Kako god bilo, svakako se snalazila, među ostalim bila je hostesa u kvizu „Deal or No Deal”. Zadatak joj je bio smješkati se, izgledati što bolje u uskim haljinama žarkih boja dužine iznad koljena, te nositi dobitnicima kviza aktovke s osvojenim novcem. Naposljetku su se 2013., nakon 23 mjeseca braka, Trevor i Meghan razveli. On je živio i radio u Los Angelesu, ona je snimala u Torontu, pa se ljubav razvodnila. Zavidnici pak tvrde da joj Trevor, nakon uspjeha serije u kojoj je imala prijavljenu plaću od 250.000 funta po sezoni, više nije bio bitan.

image
Meghan Markle u seriji 'Suits'.
CAP/FB/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Unosni ugovori

Usporedbe radi, Meghan je deset godina kasnije s drugim suprugom, pricem Harryjem, potpisala 10 milijuna dolara vrijedan ugovor s Netflixom: kreiraju sadržaj za njihove dokumentarne projekte. Potpisali su i 40 milijuna dolara vrijedan ugovor sa Spotifyjem. Iza nje je knjiga o Megzitu koju je napisala s Harryjem „Finding Freedom”, slikovnica za djecu te svima znan, eksplozivan intervju što su ga dali Oprah Winfrey.

image
Finding Freedom, biografija princa Harryja i Meghan Markle.
NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nesuđena članica kraljevske obitelji: Meghan Markle do 40. godine dobila je sve što je željela

Čitajte i: Novi šok za kraljevsku obitelj: Princ Harry u tajnosti napisao memoare u kojima je otkrio dosad nepoznate detalje

Ukratko, nakon Vilima I. Osvajača teško da je išta uzdrmalo Britaniju kao taj razgovor kojim su raskrinkali rasnu diskriminaciju na dvoru i posramili kraljevsku obitelj. Uspjelo joj je ono o čemu je Wallis Simpson mogla samo sanjati. Protekle dekade, Meghan je promijenila i svoj društveni krug. Kada je 2011. u Torontu počela snimati seriju “Suits” sprijateljila se sa snahom bivšeg kanadskog premijera, modnom dizajnericom i stilisticom Jessicu Mulroney, koja ju je, pak, upoznala sa suprugom kanadskog premijera Justina Trudeaua, Sophie Trudeau.

Odbačeni prijatelji

Danas je, pak, zaboravila na Jessicu, prijateljicu koja ju je modno oblikovala i pomogla joj postati jedna od najbolje odjevenih žena današnjice. Povod je bila nespretna izjava Mulroney o pokretu Black Lives Matter koja je protumačena kao rasistička, pa ju je Meghan hladno „otpilila”. Danas se gotovo ne druži s nekad bliskom prijateljima iz glumačkih dana. Teško je reći da li su za to krive majčinske obaveze, zgusnut raspored moćne producentice ili strah da medijima ne otkriju detalje iz njezinog privatnog života? Njezine prijateljice danas su Oprah i Serena Williams, a one su joj omogućile pristup u svoj društveni krug o kojem javnost malo zna. Tako to biva kad se gotovo svi snovi ostvare u tako malo vremena. Zato se sad nameće pitanje gdje će biti, što će raditi i s kim će se družiti u idućih deset godina? I gdje će joj biti kraj?

image
Vjenčanje 2018. godine.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
20. travanj 2024 10:27