Princ Harry se na britanskom dvoru oduvijek smatrao bratovom rezervom

 SHUTTERSTOCK
NOVI UDAR

Panika u kraljevskoj obitelji: Eksplozivno štivo rezervnog princa Harryja pred vratima!

Princ Harry je za prvi dio svojih memoara inkasirao milijunski predujam, a u knjižare stiže 10. siječnja.

Princ Harry je za prvi dio svojih memoara inkasirao milijunski predujam, a u knjižare stiže 10. siječnja.

Sada je napokon i službeno potvrđeno da princ Harry 2023. godinu započinje promotivnom turnejom kojom će najaviti izlazak prvog dijela svoje autobiografske knjige "Spare"(Rezerva) koji u knjižare stiže 10. siječnja po cijeni od 28 funti. Detaljan raspored i satnica bit će objavljeni početkom godine, a naslov knjige izravna je referenca na Harryjevu poziciju na britanskom dvoru, jer se njega kao mlađeg brata princa Williama u kuloarima uvijek nazivalo - rezervom.

Harry je za knjigu od izdavačke kuće Random House inkasirao predujam od 18,4 milijuna funti, a naslovnica je portret autora u smeđoj majici kratkih rukava s crnom ogrlicom oko vrata koji ozbiljnog lica, bez traga osmijeha na licu gleda u kameru.

"Njegova priča, njegovim riječima", egida je pod kojom se zasad promovira knjiga koja će, kako se očekuje, biti jedan od apsolutnih bestsellera iduće godine.

Njezino planirano objavljivanje ove jeseni je odgođeno zbog smrti kraljice Elizabete II., a iz izdavačke kuće ističu da je princ Harry svoju priču, osobno putovanje od traume do ozdravljenja, ispričao sa sirovom, nepokolebljivom iskrenošću.

image

Meghan Markle i prince Harry u New Yorku

REGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Zasad u medije nisu procurili nikakvi drugi detalji, ali je poznato da u Buckinghamskoj palači strahuju od priča koje bi se u njoj mogle naći i zadati novi udarac britanskom dvoru. Jer princ Harry i Meghan Markle su miljenici javnosti i medija, pa mnogi vjeruju da će se u slučaju nove podjele u kraljevskoj obitelji mnogi svrstati na njihovu stranu.

image

Braća i šogorice u danima obiteljske idile: prinčevi William i Harry sa suprugama Meghan i Kate

SHUTTERSTOCK

"Harry mora nešto ponuditi svojim čitateljima, a sigurno će u knjizi biti i nekoliko bombi, njegovih odgovora na stanje i situacije koje on i Meghan proživljavaju proteklih godina. To je normalna ljudska reakcija, pa u Buckinghamskoj palači smišljaju strategiju djelovanja nakon što se knjiga pojavi u prodaji. Harryjeve riječi sigurno neće proći bez odgovora kao Netflixov dokumentarac koji je monarhija potpuno izignorirala", govore upućeni.

image

William i Harry s majkom Lady Dianom

MIKE FORSTER/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

Zbog toga će novogodišnji blagdani u Buckinghamskoj palači proći u napetosti i iščekivanju kakvo će se sve eksplozivno štivo naći između korica Harryjevih memoara.

Linker
26. travanj 2024 06:26