Kritika rekla svoje

Otkriveni svi detalji pete sezone: Kruna će biti još brutalnija nego što se najavljivalo

Kraljevska obitelj sasvim sigurno neće ostati bez reakcije, a molbe i želje princa Williama da Netflix iz serije izostavi njemu posebno osjetljive dijelove, producenti nisu prihvatili.

Zapamtite datum 9. studenog jer tad počinje emitiranje pete sezone serije „Kruna“, koja je zahvaljujući spletu okolnosti postala najiščekivanija sezona jedne serije ikad. Gledali ju ili ne, sasvim sigurno ne možete izbjeći medijski pritisak i kontroverzu koja raste kako se približava početak emitiranja.

image
IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Nakon smrti omiljene kraljice Elizabete, Velika Britanija ali i ostatak svijeta jedva čeka najnoviju sezonu, koja će, ako je suditi po napisima Daily Maily, biti brutalnija od očekivanog. Kraljevska obitelj sasvim sigurno neće ostati bez reakcije, a molbe i želje princa Williama da Netflix iz serije izostavi njemu posebno osjetljive dijelove, producenti nisu prihvatili.

image
JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Unatoč njegovim molbama, Netflix će u novim epizodama prikazati scene koje se odnose na zloglasni intervju koji je princeza Diana dala novinaru Martinu Bashiru, tada najvećoj zvijezdi BBC-jeve emisije „Panorama“. U tom je intervjuu Diana među ostalim pričala o tome kako ih je u njezinom braku s Charlesom bilo troje referirajući se na Charlesa i Camillu.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Scene u seriji, koju su kritičari britanskih tabloida već imali priliku vidjeti, prikazat će Williama koji gleda majčin intervju u Etonu, dok je Charles psovao i bjesnio gledajući intervju u kojem je Diana izrazila sumnju u njegove sposobnosti budućeg kralja.

Kritičar Daily Maila, nakon što je pogledao novu sezonu, rekao je da je Charles "prikazan kao lukav, nestrpljiv, ogorčen i nesvjestan svoje očajničke želje da postane kralj".

image
NETFLIX/FERRARI/PROFIMEDIA

Izvori bliski kraljevskoj obitelji, tvrde kako je zgražanje obitelji tim veće jer se emitiranje nove sezone planira svega dva mjeseca nakon smrti kraljice Elizabete dok je obitelj još uvijek u žalosti.

image
NETFLIX/FERRARI/PROFIMEDIA

Netflix je uporno odbijao pozive da na špicu stavi tekst "svaka sličnost je slučajna" tvrdeći da se radi o fikciji. Na kraju su popustili pa su na zadnji trailer dodali upozorenje kako se radi o "dramatizaciji inspiriranoj stvarnim događajima".

Kako se približava 9. studeni, detalji novih epizoda nastavljaju zabavljati javnost i podgrijavati interes publike. Bit će ovo sasvim sigurno pokušaj Netflixa da vrati bar dio pretplatnika s obzirom da je u ovoj godini izgubio 1,2 milijuna gledatelja.

Linker
17. travanj 2024 08:47