Princ Harry pokrenuo je novu kampanju

 DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Novi napadi

Osvetoljubivi princ Harry krenuo u napad, njegovoj je obitelji svega dosta

Uoči skorog izlaska memoara, dao je dva bombastična intervjua za ITV i CBS koji su dodatno produbili jaz i ozlovoljili njegovu obitelj.

Uoči skorog izlaska memoara, dao je dva bombastična intervjua za ITV i CBS koji su dodatno produbili jaz i ozlovoljili njegovu obitelj.

Tek što je završilo prikazivanje dokumentarne serije "Harry &Meaghan", na pomolu je veća nevolja za kraljevsku obitelj. Harryjeva dugo očekivana autobiografija samo što nije izašla, a princ je već započeo promotivnu kampanju razgovarajući o sadržaju knjige i odnosima u svojoj obitelji s televizijskim novinarima, Tomom Bradbyjem iz ITV-ja i Andersonom Cooperom s CBS-a. Oba intervjua dao je u Montecitu: pretpostavlja se da se s novinarima našao u posebnom, za tu prigodu unajmljenom prostoru.

Kraljevski insajderi prokomentirali su kako je njegova obitelj umorna i iscrpljena zbog učestalog podbadanja, zamjeranja i optužbi. Dosta im je. Digli su ruke od svega i bili bi, kako se čini, najsretniji da ih ostavi na miru. No, zasad nema naznaka da će vojvoda od Sussexa zašutjeti, pa i po cijenu oduzimanja te titule, za što se izjasnila gotovo polovica nedavno anketiranih Britanaca. Pričalo se i o oduzimanju titule princa, no to je zasad neizvedivo jer ju je dobio rođenjem i nitko mu je ne može oduzeti: smatra se kako su po tom pitanju ruke vezane i kralju Charlesu.

image

Odnos s ocem dodatno je narušen

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čime je Harry ovaj put iznervirao britanske medije? Zasmetala ih je tvrdnja da se htio pomiriti s obitelji, ali oni "nisu pokazali apsolutno nikakvu spremnost na pomirenje". Njihovo viđenje "pomirbe" očito se jako razlikuje. Harry želi raščistiti sve prijepore i izgraditi odnos na novim temeljima dok se njegovi groze i same pomisli da se išta mijenja u okoštaloj instituciji.

Otvoreno je priznao da priželjkuje obnoviti odnos s bratom i ocem, no brutalna medijska kampanja, njegova knjiga i dokumentarna serija o onome što se događalo iza vrata Buckinghamske palače, ne govore tome u prilog.

image

S Andersonom Cooperom tijekom intervjua za CBS


CBS/BEEM/BEEM/PROFIMEDIA

"Želim obitelj, a ne instituciju", izjavio je. Dodao je da nikada nije trebalo ispasti ovako. I rekao: "Osjećaju se kao da je im je bolje misliti o nama kao da smo zlikovci".

Stručnjak za odnose s javnošću i Richard Fitzwilliams, rekao je za Daily Mail da potezi vojvoda od Sussexa ne pridonose rješavanju nagomilanih problema.

"Intervju koji su Harry i Meghan dali Oprah prouzročio je značajnu štetu kraljevskoj obitelji, to se posebno odnosi na optužbe za rasizam i za potkopavanje Meghaninog mentalnog zdravlja. Tijekom prošlog mjeseca istupili su u dokumentarnim filmovima od šest epizoda za Netflix te u sedam trailera: dva za prvi dio dokumentarca, tri za drugi dio i sada su još dva istupa, oba su povezana s njegovim memoarima", rekao je Fitzwilliams.

"Medijskom kampanjom zasjenili su posjet princa i princeze od Walesa u Bostonu, što je nečuveno. Njihov potez podsjeća na cirkus za javnost koji izgleda prilično jadno", zaključio je.

image

S bratom i šogoricom više ne komunicira

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

No, jedno je ispričati svoju stranu priče Oprah, postati zvijezda dokumentarne serije u kojoj je ponovno riječ o njihovoj strani priče, no posve je druga stvar dati intervju ITV-ju i CBS-u gdje se detaljno provjerava rečeno i duboko "kopa" ispod površine. Da se situacija mijenja, Harry je već osjetio u razgovoru za CBS-ov informativni magazin "60 Minutes". Anderson Cooper upitao je Harryja zašto nije privatno komunicirao sa svojom obitelji o problemima s kojima je izašao u javnost?

image

Kraljevska obitelj je izmučena i dosta im je svega

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Evo što mu je Harry odgovorio: "Svaki put kad sam to pokušao učiniti, suočio sam se s curenjem informacija s tih sastanaka, a u medijima bi se pojavila podmetanja protiv moje supruge i mene. Naš obiteljski moto je nikada ne žaliti i nikada ne objašnjavati."

To je njemu postalo prevelik teret. Sve što je proživio javno je podijelio.

image

Poslije njegovih memoara, Meghan će objaviti svoje

ANP/DDP USA/PROFIMEDIA

Pretprošle godine, Harry i Meghan su, navodno, potpisali ugovor s izdavačem Penguin Random House za četiri knjige. Harry je za memoare "Spare" koji izlaze 10. siječnja dobio predujam od 20 milijuna dolara (ranije je obećao dati prihod od knjige u dobrotvorne svrhe), a Meghan je za istog izdavača već napisala knjigu za djecu "The Bench". Priča se kako zajedno rade na "wellness" naslovu, a Meghan bi također trebala izdati autobiografiju. Smatra se da je riječ o pripremi terena za ulazak u politiku, no to je već druga priča.

Linker
28. travanj 2024 17:23