Kraljica Elizabeta II
 i-Images / Eyevine / Profimedia
BRITANCI ZABRINUTI

Opasnost vreba! Kraljica Elizabeta II. možda se nikada neće vratiti kraljevskim dužnostima

Kraljica je spremna vratiti se na posao, ali dvorske službe ju upozoravaju da će to biti moguće tek nakon ljeta i to pod velikim upitnikom.

Elizabeta II, kraljica Ujedinjenog Kraljevstva (94), spremna je i jedva se čeka vratiti svojim kraljevskim dužnostima. Budući da je u Velikoj Britaniji na snazi karantena, kraljevske službe planiraju najdugovječniju britansku vladaricu još neko duže vrijeme držati podalje od javnosti.

Kraljica se ne planira suprotstaviti svim preporukama, koji su namijenjeni ljudima u njezinim godinama, a u svakodnevnoj je komunikaciji s premijerom Borisom Johnsonom, koji ju i sam informira o aktualnoj situaciji što se koronavirusa tiče, prenose svjetski mediji. Tradicija u Velikoj Britaniji nalaže da i Parlament komunicira s vladaricom putem čuvenih crvenih kutija.

Dvorjani intenzivno raspravljaju o njenom povratku i obavljanju uobičajenih dužnosti, no isto tako spremni su i za još nekoliko mjeseci stroge kraljevske karantene.

File photo dated 25/10/07 of Queen Elizabeth II inspecting the guard of honour during a visit to the Corps of Royal Engineers at Brompton Barracks, Chatham, Kent., Image: 518102826, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Gareth Fuller / PA Images / Profimedia
Gareth Fuller / PA Images / Profimedia
Kraljica još dugo vremena neće obavljati svoje kraljevske dužnosti

I kraljevski biograf Andrew Morton boji se da je malo vjerojatno da će se kraljica vratiti na svoje uobičajene dužnosti tako brzo. Vjenčanje njezine unuke, princeze Beatrice, također je odgođeno kao i brojna godišnja društvena događanja kojima je voljela prisustvovati.

Strašno je tužno, ali ne vidim kako kraljica može nastaviti svoj uobičajeni posao.

''Korona uskoro neće nestati i bit će s nama, ako ne i godinama, bilo bi jako rizično da se kraljica počne susretati s ljudima'', otkrio je Morton.

Nadalje navodi kako bi, ako dobije koronu, bio ugrožen i princ Filip.

''Princu Charlesu je, naravno, više od 70 godina, no on ima imunitet jer je prebolio virus pa posebno moramo paziti na kraljevsku obitelj, završio je Morton.

Čitajte i:

Najtužniji rođendan: 'Proživjela' je dva života, no svijet će je pamtiti po skandalima njene djece

Najteža godina za kraljicu Elizabetu II.: Pamtit će je po Brexitu, rivalstvu svojih unuka i seksualnom skandalu koji je ozbiljno ugrozio monarhiju

Kraljica Elizabeta II: Veliki jubilej u sjeni tragedije

Linker
08. travanj 2024 19:19