ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK
Sele se

‘Okrutna kazna‘: Harry i Meghan bijesni, Charles ih izbacio iz njihovog britanskog doma

U kuću Frogmore Cottage trebao bi se useliti osramoćeni princ Andrew, ali on se tome opire, jer bi radije ostao u raskošnijem dvorcu.

U kuću Frogmore Cottage trebao bi se useliti osramoćeni princ Andrew, ali on se tome opire, jer bi radije ostao u raskošnijem dvorcu.

Iznenađeni i uvrijeđeni našli su se Harry i Meghan; kad ih je britanski kralj Charles III odlučio deložirati iz njihovog britanskog doma, kuće Frogmore Cottage, i to samo 24 sata nakon što je njegov sin 10. siječnja objavio memoare nazvane "Rezerva", doznao je Page Six. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa misle da je ta odluka "okrutna", kažu izvori.

Za iseljenje iz kuće u kojoj su živjeli do "Megxita" i u kojoj su ostali poslije smrti kraljice Elizabete II, vremena, navodno, imaju barem do krunidbe novog kralja koja je zakazana za 6. svibnja, rekao je izvor. Par već planira preseljenje namještaja, među ostalim i ukrašene počivaljke, i drugih dragih stvari u Kaliforniju. Upućeni izvor je rekao: "Sve se čini vrlo konačnim i poput okrutne kazne. Kao da ih obitelj želi zauvijek izbaciti iz slike... U početku su im dani samo tjedni, ali sada imaju vremena barem do krunidbe".

image

Ovakvi trenuci neće se ponoviti

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Frogmore Cottage preuređen je za novovjenčani par 2018. godine

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Vladar ili otac

Charles je ovime povukao više vladarski, a manje očinski potez. Istovremeno je ključeve Frogmorea navodno ponudio svom osramoćenom bratu, princu Andrewu, koji nakon pedofilskog skandala gubi povlastice, no on nije baš sretan zbog toga, jer bi radije ostao u raskošnijem Windsor Royal Lodgeu. Za dvorac s 30 soba, 98 jutara zemlje i bazenom, pali plemić navodno plaća 250 funti tjedno, dok ostale troškove podmiruje država, navodi Daily Mail.

Izvjestitelj William Scobie naveo je kako je barem dvoje članova kraljevske obitelji "zgroženo". Imena ne spominje, ali smatra se da su to princeze Beatrice i Eugenie, kćeri Andrewa i Sarah Ferguson, koje su oduvijek bile bliske s Harryjem, a kasnije i s Meghan.

image

Deložacija sina za Charlesa je više vladarski, a manje očinski potez

TOM BOWLES/STORY PICTURE AGENCY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Charles i Harry na sprovodu kraljice Elizabete II

NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Piše novo poglavlje

Kraljevski izvori kažu kako je ovo kraj "vremena Harryja i Meghan u Ujedinjenom Kraljevstvu". Unatoč lošim vijestima iz Harryjeve domovine, izgnani par prošle se noći dobro zabavljao u holivudskom privatnom klubu i restoranu San Vicente Bungalows, vrhunskom mjestu za zabavu faca s A-liste u kojem su mobiteli zabranjeni. Jedan od gostiju poslije je otkrio da su Sussexi bili "iznimno dobro raspoloženi".

Drugi izvor pak govori kako je Harry zaista sretan zbog uspjeha svoje knjige i reakcija na nju, ne žali ni zbog čega što je otkrio i laknulo mu je nakon što je svoju priču ispričao svijetu. Štoviše, planira dodati barem jedno novo poglavlje u izdanju u mekom uvezu koje će izaći nakon što prestane prodaja izdanja u tvrdim koricama.

image

Harryjeva knjiga unijela je mnogo zle krvi u obitelj, no on planira dopisati barem još jedno poglavlje

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prvi susjedi

Možda će se Harryjevi osjećaji promijeniti, jer izgleda da je upravo knjiga potaknula Charlesa da izbaci sina i snahu iz kuće, iako su imali još nekoliko godina zakupa. Zbog svega toga nagađa se i da princ Harry neće dobiti pozivnicu za očevu krunidbu.

image

Princ Harry i Meghan Markle u Ujedinjom Kraljevstvu bi mogli postati beskućnici

NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA
image

Više neće biti susjedi; prinčevski par od Walesa i prinčevski par od Sussexa

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

On i Meghan, čini se, ne mogu zaustaviti deložaciju iz kuće na imanju Frogmore u Windsoru koju im je za vjenčanje 2018. darovala pokojna kraljica. To je i njihova jedina preostala rezidencija u Ujedinjenom Kraljevstvu, a smještena je tek koji metar od kuće Adelaide Cottage, glavne rezidencije Williama i Kate, princa i princeze od Walesa. Frogmore Cottage više je vila nego kuća, ima pet spavaćih soba i prostrane vrtove, a kompletno je renovirana prije useljenja para za 2,4 milijuna funti.

Linker
02. svibanj 2024 17:51