Ovogodišnja parada Trooping the Colour

 K PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK
Kraljevska top lista

Objavljena je lista najradišnijih članova kraljevske obitelji i ni ove godine nema iznenađenja

Britanski mediji i ove su godine pratili službenu evidenciju o zaduženjima koja su odradili članovi kraljevske obitelji, Court circular te došli do zaključka tko je bio najaktivniji. Treći put zaredom princeza Anne je pobjednica.

Britanski mediji i ove su godine pratili službenu evidenciju o zaduženjima koja su odradili članovi kraljevske obitelji, Court circular te došli do zaključka tko je bio najaktivniji. Treći put zaredom princeza Anne je pobjednica.

Britanski mediji su i ove godine izvijestili tko je najradišniji član kraljevske obitelji. Poredak na vrhu top liste malo koga je iznenadio jer je treći put zaredom princeza Anne apsolutna pobjednica jer je iza nje 457 odrađenih angažmana. No, ove godine jako joj se približio drugoplasirani kralj Charles (425 odrađenih zadataka). U službenoj evidenciji o zaduženjima koja su odradili članovi kraljevske obitelji, Court circular, stoji kako je imao samo 32 angažmana manje od sestre. Razlika je u tome što su sva njegova pojavljivanja u javnosti u kojima dolazi podržati aktivnosti udruga i projekata čiji je pokrovitelj, dok njegova dvije godine starija sestra puno zadataka obavlja bez medijske potpore.

image

Kralj Charles i kraljica Camilla na ovogodišnjem, dobrotvornom Animal Ballu u Lancaster Houseu

HEATHCLIFF O‘MALLEY/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

"Ona je nezaustavljiva, često obavlja i više angažmana u jednom danu", rekao je Dickie Arbiter, poznavatelj odnosa u britanskoj kraljevskoj obitelji i nekadašnji glasnogovornik kraljice Elizabete II. (od 1988. do 2000. godine), prenosi People.

image

Princeza Anne bila je na čak 457 sastanaka i događanja

RICHARD POHLE AFP

S druge strane, oboje su prema izračunu tvrtke Reboot SEO, lani imali manje zaduženja: princeza Anne imala je 214, dok je kralj Charles odradio 181 podršku udrugama i projektima što ih potpomaže. Ukratko, oboje su udvostručili javni rad i dali primjer ostalim članovima kraljevske obitelji.

image

Sophie, vojvotkinja od Edinburgha, visoko je plasirana na popisu najradišnijih članova kraljevske obitelji

MICK ATKINS/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK

Na listi nakon princeze Anne i kralja Charlesa slijedi kraljev mlađi brat, princ Edward (297 angažmana), kraljica Camilla (233 odrađena zadatka) te Edwardova supruga Sophie, vojvotkinja od Edinburgha (219 angažmana).

Medijski eksponiran bračni par, princ William i Kate, princeza od Walesa, imali su u prosjeku jedan ili dva angažmana tjedno jer paralelno s obavezama u kraljevskoj obitelji, odgajaju svoje troje djece: desetogodišnjeg princa Georgea, osmogodišnju princezu Charlotte te petogodišnjeg princa Louisa. Treba reći i to da je Kate ove godine odradila 128 javnih angažmana.

Njezin suprug, William, princ od Walesa, ima drugačiji pristup javnom djelovanju: manje je usredotočen na pokroviteljstva, u korist ciljanih kampanja preko svoje zaklade.

image

Catherine, princeza od Walesa, posvedila se radu s najmanjima

PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK

Tako je William ove godine pokrenuo projekt Homewards: petogodišnji, lokalno vođen program kojim želi stati na kraj beskućništvu, sredstvima zaklade i uz pomoć lokalne zajednice. Njegova supruga Kate začetnica je inicijative kojom se promiče rad s mališanima tijekom ranog djetinjstva. Možda nisu aktivni poput princeze Anne, ali svojim inicijativama donose opipljivu promjenu na bolje u zajednicama kojima treba njihova pomoć.

Linker
28. travanj 2024 21:39