POSAO NE ČEKA

Novi kralj ide majčinim stopama! U Buckingamskoj palači radi se svakog dana

Britanskom monarhu svaki dan službena pošta na stol stiže u crvenom kovčegu, a korespodencije je pošteđen samo za Božić.

Dani tuge i žalovanja za pokojnom vladaricom, kraljicom Elizabetom II., službeno završavaju u ponedjeljak 26. rujna, no nedgodivog posla je na dvoru mnogo, pa se britanski monarh Charles III. bacio na posao.

U prvoj službenoj fotografiji iz Buckinghamske palače snimljen je za radnim stolom s crvenim kovčežićem u kojen se nalazi svi dokumenti koji zaslužuju vladarevu pažnju.

image

Portret pokojne kraljice Elizabete II. za radnim stolom

SHUTTERSTOCK

U njemu se nalaze sve odluke, diplomatska pošta, korespodencija, zamolbe..., ukratko sva važna dnevna komunikacija iz cijeloj Ujedinjenog kraljevstva i zemalja Commonwealtha koja se u Buckinghamsku palaču dnevno dostavlja monarhu na znanje i potpis.

"Njezino visočanstvo kraljica Elizabeta II. svakodnevno je od dana svog stupanja na prijestolje primala crvene kutije, uključujući i vikende, te blagdane - osim Božića", navodi se u priopćenju Buckinghamske palače, a njezinim uhodanim putem odmah je, na početku svog mandata krenuo i novi kralj.

image

Kralj Charles III. s prinčevima Edwardom i Williamom

JUSTIN SETTERFIELD/POOL/SHUTTERSTOCK

Majci i ocu odao je počast uokvirivši njihovu crno-bijelu fotografiju koja se nalazi na komodi iza njegovih leđa: snimljena kao božićni dar buduće kraljice Elizabethe II. i princa Philipa tadašnjem kralju Georgeu VI. 1951. godine.

Linker
20. travanj 2024 05:57