MARK THOMAS/SHUTTERSTOCK
Invictus Games

Njegov najdraži projekt: Prvo pojavljivanje princa Harry nakon službenog poziva na krunidbu

Prvo javno pojavljivanje odbjeglog princa prije dolaska u London na krunidbu svog oca bilo je obraćanje putem video linka organizatorima i pokroviteljima Igara koje je pokrenuo prije devet godina.

Prvo javno pojavljivanje odbjeglog princa prije dolaska u London na krunidbu svog oca bilo je obraćanje putem video linka organizatorima i pokroviteljima Igara koje je pokrenuo prije devet godina.

‘‘Guten Abend, meine Damen und Herren‘‘, pozdravio je na njemačkom jeziku princ Harry svečani skup putem video linka te nastavio - ‘‘Prvo i najvažnije, želio bih zahvaliti premijeru Wüstu, članovima parlamenta, timu iz Njemačke i svima okupljenima ovdje večeras na vašoj kontinuiranoj podršci. Još samo 150 dana do početka‘‘. Naime, krenulo je odbrojavanje do Invictus Gamesa koje će se odžati u rujnu u Düsseldorfu. Princ Harry pokrenuo je Igre 2014., po uzoru na američki Warrior Games na kojima isključivo sudjeluju ratni veterani, muškarci i žene invalidi iz raznih ratnih sukoba.

Tako je princ pokazao koliko je izbrusio njemački jezik, iako je daleko od svog oca koji se u odnosu na njega smatra poliglotom jer osim materinjeg engleskog govori francuski, velški i njemački jezik, a služi se i škotskim. Princ je naime, prije nekoliko godina priznao da malo barata s francuskim kojeg je učio u školi i da bi volio naučiti njemački i španjolski jezik.

To je prvo pojavljivanje princa Harryja u javnosti od kada je potvrdio da stiže na krunidbu svog oca Charlesa, a sada se zna da neće prisustvovati svečanom koncertu koji će se održati dan kasnije. Naime, kako navode britanski mediji, princ će samo sat nakon završetka svečane ceremonije odjuriti na avion kako bi stigao natrag u Kaliforniju na rođendansko slavlje svog sinčića Archija. Naime, isti dan kada je krunidba njegovog djeda, Archie slavi četvrti rođendan što je i navodni razlog zašto u London ne stiže Harryjeva supruga Meghan Markle.

Linker
27. travanj 2024 02:49