Getty Images for Cartier
Obožava unikatne komade

Nevjerojatni život grčke princeze! Marie živi okružena luksuzom i elitom otkako se rodila

Princeza Maria-Olympia rođena je u New Yorku kao dijete Pavlosa, grčkog prijestolonasljednika i njegove žene Marie-Chantal. Uz roditelje od malih nogu njeguje ljubav prema visokoj modi ova mlada princeza svojim školovanjem želi je pretvoriti i u svoju profesiju.

Kao i sve na svijetu tako i modne revije visoke mode morale su se prilagoditi novoj normali i umjesto zato se nove kolekcije ovog ljeta umjesto na klasičnim modnim revijama, prikazuju digitalnim putem. Jedna od vjernih pratiteljica, i to od svoje 11. godine je princeza Maria-Olympia od Grčke i Danske. Ova djevojka za pet dana navršit će 24 godine, a kulturu couture revija prati više od desetljeća, prvu pozivnicu za reviju couture mode dobila je nekoliko dana prije svog 11. rođendana.

"Išla sam na Valentinovu reviju u Rimu s majkom i ocem, sjećam se da sam sjedila tati na krilu i mislila kako je to sve nevjerojatno", kazala je ova pripadnica svjetske elite u razgovoru za Vogue.

Princeza Maria-Olympia rođena je u New Yorku kao dijete Pavlosa grčkog prijestolonasljednika i njegove žene Marie-Chantal, njihovo je prvo dijete i jedina kći. Još u njenom djetinjstvu obitelj se preselila u Veliku Britaniju, gdje je i odrasla.

Djed i baka s očeve strane su Konstantin II od Grčke i Anne-Marie od Danske, posljednji kralj i kraljica Grčke, nakon čega je u toj zemlji ukinuta monarhija 1973. Majka potječe iz obitelji američkog milijardera Roberta Warrena Millera.

390272 12: Greece''s Crown Prince and Crown Princess Pavlos with their children, left to right, Constantine Alexiosson, Maria-Olympia, and Achileas Andraes pose for a photograph June 7, 2001 at the Greek Cathedral of Saint Sophia in London, England. (Photo by Sion Touhig/Getty Images)
Getty Images
Maria-Olympia a roditeljima i braćom, na krštenju najmlađeg brata 2001.

Kako je rasla tako je princeza Maria-Olympia postala neizostavan dio prvog reda najluksuznijih modnih revija. Na predstavljanje couture kolekcija zvali su je iz Valentina, Giambattista Vallija i Christiana Diora. Za neke od kuća čak je i nosila koju reviju. Tako da je mlada princeza prava osoba za komentar na početak digitalne prezentacije kolekcija visoke mode.

Nervoza prije odlaska na reviju

Ovih je dana Diorovu novu kolekciju za jesen/zimu 2020. odgledala dok se vozila vlakom u Gloucester. "Bilo je tako čudno. Obično sjediš na reviji i želiš popričati s osobama koje su ti lijevo i desno. Sada sam bila svjesna tko je sve oko mene u vlaku", ispričala je Olympia.

Odmalena su je učili da je na revijama najbitnija moda, a ne posjetitelji. "Razgovarala sam s bakom i ona mi je rekla da se u njeno vrijeme visoka moda nije vrtjela oko toga što gledatelji nose, nego što modeli nose. Tako da je zapravo lijepo što sada gledamo samo odjeću, a ne obraćamo pažnju na to tko sjedi u prvom redu", kazala je Maria-Olympia.

Princeza je dodala da svaki put prije odlaska na reviju bude jako nervozna te joj je ovakav način s te strane mnogo ugodniji.

Da je Grčka ostala monarhija kojom vlada njezina obitelj Maria-Olympia bila bi šesta u nizu za prijestolje, nakon oca i dvojica braće - princa Konstantina-Alexisa (21) i princa Ahileasa-Andreasa (19).

Sudeći prema njihovim društvenim mrežama izvrsno se slažu, zajedno izlaze, tematski se maskiraju i na duhovit način uživaju u svom povlaštenom-kraljevskom statusu, a bez ikakvih protokolarnih obaveza.

Modno školovanje

Da joj moda nije samo hobi princeza je pokazala i dokazala svojim izborom školovanja, u švicarskom internatu učila je povijest umjetnosti, kazališta, fotografije i grafičkog dizajna - u nadi da će u budućnosti stvoriti karijeru povezanu s umjetnošću ili modom. Kada joj je bilo 17, stažirala je u prestižnom couture odjelu modne kuće Dior.

PARIS, FRANCE - JULY 09:  (L-R) Emma Watson, Princess Maria Olympia of Greece and Crown Princess Marie Chantal of Greece attend the Valentino show as part of Paris Fashion Week - Haute Couture Fall/Winter 2014-2015 at Hotel Salomon de Rothschild on July 9, 2014 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Na Valentinovoj reviji u prvom redu uz glumicu Emmu Watson i majku Marie Chantal od Grčke

Još uvijek se živo sjeća tog iskustva. "Bilo je to u vrijeme kada je Raf Simons bio drugo ljeto tamo. Bilo mi je nevjerojatno, vidjeti proces iza svega, korak po korak. Kako sve funkcionira", kazala je.

Zatim je 2016. upisala Parsons School of Design u New Yorku, uz smjer fotografije diplomirala je iz Modnog poslovanja i marketinga. Iako joj školovanje daje znanje o modnoj industriji u cjelini, couture ili visoka moda uvijek će imati posebno mjesto u njezinu srcu.

"Poziv na Couture modni tjedan za mene je vrlo poseban, uvijek sam dirnuta i sretna kada se to dogodi. To uzbuđenje ne može se mjeriti ni s kojom drugom revijom, pogotovo kada idem u Pariz", priznala je Maria-Olympia.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 08:  (L-R) Princess Olympia of Greece, Paris Hilton,Nicky Hilton Rothschild, Jaime King,and  Nicki Minaj attend the Monse fashion show during New York Fashion Week: The Shows on September 8, 2017 in New York City.  (Photo by Robin Marchant/Getty Images For NYFW: The Shows)
Maria-Olympia neizostavna je gošća modnih revija, u društvu Paris i Nicky Hilton, na Njujorškom tjednu mode 2017.

Iako ženski dio obitelji ima bogatu riznicu couture komada, Olympia tek mora kupiti svoje, no rado zaviti u obiteljsku arhivu, za što joj je jako dobro došla karantena.

"Moja mama ima odlične komade, bila je jako bliska s Valentinom, koji joj je napravio i vjenčanicu Tijekom karantene pregledali smo cijelu garderobu što je bilo vrlo zabavno - isprobala sam sve", rekla je razdragana princeza i dodala kako njena majka još nije spremna odreći se tih dragocjenih, unikatnih komada.

Pročitajte i:

Unuka Grace Kelly kreira neobične modne komade: 'Inspiraciju pronalazim u ženama iz moje obitelji'

Princeza Diana je vječna modna inspiracija: Pronašli smo njezine najbolje proljetne outfite

Princeza Beatrice iznenadila novim fotografijama s vjenčanja te otkrila još jedan simpatičan detalj

Žena koja je dobila sve što je željela! Britansko prijestolje uzdrmala je puno prije Meghan Markle

Linker
23. travanj 2024 17:10