GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia
Posebno slavlje

Ne krije ponos: Dirljiva poruka Eugenie starijoj seki, koja je imala potpuno drugačije vjenčanje

Mlađa sestra princeze Beatrice nije dugo čekala da se na društvenim mrežama oglasi s najljepšim željama svojoj sestri koja je, zbog okolnosti oko oca Andrewa, a zatim i zbog pandemije dugo čekala na svoj poseban dan.

Prva gošća super tajnog i intimnog kraljevskog vjenčanja princeze Beatrice (31) i talijanskog plemića Edoarda Mapellija Mozzija (37) je ponosna mlađa sestra princeza Eugenie (30).

U dirljivoj posveti koju je podijelila na Instagramu, Eugenie nije krila sreću zbog sestre. "Koja je to potpuna radost i privilegija bila gledati te, moju prekrasnu veliku sestru, kako hodaš prema oltaru prema dragom Edi. Tako sam ponosna i uzbuđena, jedva čekam biti ti podrška u novom poglavlju života. Bit će nam jako zabavno u idućem razdoblju zajedno", napisala je Eugenie uz želje za sretnim danom vjenčanja za mladence.

Beatrice se udala za Mapellija Mozzija u potpunoj tajnosti ispred dvadesetak najužih gostiju, a malena ceremonija održana je u Kapelici Svih svetih u Windsor Great Parku. Osim mladenke i mladoženje, njihovih roditelja te braće i sestara, među gostima su bili i Beatricini baka i djed kraljica Elizabeta i princ Filip.

Sasvim posebno i unikatno vjenčanje

Osim činjenice da je ovo prvo tajno kraljevsko vjenčanje u 235 godina, ono što je privuklo najviše pažnje je vjenčanica koju je kraljičina unuka miljenica posudila od svoje bake. Vintage model koji je dizajnirao Norman Hartnell, kraljica Elizabeta nosila je na svojoj krunidbi. Haljina od tafta i organze, obrubljena satenom i protkana dijamantima, samo je uz pomoć krojača prilagođena figuri kraljevske unuke.

Osim vjenčanice, princeza Beatrice nosila je i istu tijaru kao i njezina baka kraljica Elizabeta II na svom vjenčanju.

Romantična haljina protkana dijamantima i bakina tijara, potpuno su različitog stila od vjenčanice koju je princezina sestra Eugenie nosila na svom vjenčanju.

Raskošno vjenčanje u kapeli svetog Georgea u dvorcu Windsor održalo je 12. listopada 2018. kada se Eugenie vjenčala s Jackom Brooksbankom. Tom je prilikom nosila zadivljujuću haljinu Petera Pilotta, koja je krojena s dubokim otvorom na leđima kako bi princeza naglasila ožiljke dobivene u operaciji kralježnice zbog skolioze.

Pročitajte i:

Princeza Beatrice iznenadila novim fotografijama s vjenčanja te otkrila još jedan simpatičan detalj

Nikad skromnije vjenčanje: Unuka je vjenčanicu i tijaru posudila od kraljice, a svi se pitaju jedno

Još jedno kraljevsko vjenčanje! Princeza Beatrice u tajnosti se udala za talijanskog tajkuna

Novac ništa ne znači: Najljepši dani su im upropašteni, princeza Beatrice baš nema sreće

Linker
19. travanj 2024 06:29