Princeza Charlene i prince Albert II. od Monaka proslavili su 12. godišnjicu braka

 JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
S MONEGAŠKOG DVORA

Nakon dvanaest godina braka princeza Charlene i dalje je sinonim ‘najtužnije mladenke na svijetu‘

Princ Albert II. od Monaka i princeza Charlene početkom srpnja su 12. godišnjicu braka obilježili objavljivanjem fotografija iz vjenčanog albuma.

Princ Albert II. od Monaka i princeza Charlene početkom srpnja su 12. godišnjicu braka obilježili objavljivanjem fotografija iz vjenčanog albuma.

Od mladenke, koja je plakala i na dan svog vjenčanja na svadbenoj svečanosti u Monte Carlu prije dvanaest godina, princeza Charlene se prema općem mišljenju pretvorila u vlastitu sjenu. Potvrđuju to fotografije na kojima se posljednjih mjeseci pojavljuje u javnosti uz svog supruga, monegaškog princa Alberta II., a čini se da tužnoj princezi još jedino djeca, njihovi blizanci kći Gabriella i sin Jacques mogu izmamiti neusiljen osmijeh na lice. Povodom dvanaeste godišnjice svoga braka kraljevski je par na svom službenom Instagram profilu objavio fotografije vjenčanja i svadbenog slavlja, koje je u nazočnosti brojnih uzvanika iz cijelog svijeta, održano 2. srpnja 2011. u Monte Carlu. Trebao je to biti Charlenin dan iz snova jer su se u tom trenutku, kako svi pretpostavljali, ispunile sve njezine želje, fantazije i maštanja.

Na fotografijama iz vjenčanog albuma koje je PR služba monegaškog dvora povodom godišnjice braka objavila na službenom profilu paru, mladenka doduše nije uplakana, nego samosvjesna žena koja prati muškarca svog života s kojim će podijeliti dobro i zlo do kraja svog života, na što se tom prilikom zavjetovala. No, dvanaest godina kasnije njezina je stvarnost mnogo sumornija, a samo Charlene zna koliko je u njezinom braku bilo i ima li sreće, a koliko je tu tuge i jada, te borbe da ne potone u glib sveopće ravnodušnosti. Hoće li to ikada ikome ispričati, ovisi samo o njoj, no sudeći po tome da se njezini medijski istupi mogu nabrojati na prste jedne ruke, teško je očekivati da bi se takvo što moglo dogoditi.

image

U siječnju 2013. stigli su u privatnu audijenciju kod pape Benediktat XVI. u Vatikanu

VANDEVILLE ERIC/ABACA/SHUTTERSTOCK

Nakon mjeseci teških, nikad do kraja razjašnjenih zdravstvenih nedaća, zbog kojih je dugo izbivala s monegaškog dvora, ponovno je na sebe preuzela protokolarne dužnosti, ali na njima često djeluje odsutno i kao da jedva čeka da ta formalnost završi. Kako god, svako njezino pojavljivanje u javnosti otkako se prije preklani, potkraj 2021., vratila kući u Monte Carlo izaziva veliku pozornost medija, a svako nepojavljivanje uz supruga u svečanim prilikama na kojima se njezina nazočnost očekivala nameće brojna pitanja i potpiruje glasine o novim nevoljama u raju 45-godišnje princeze pučanke.

image

Princeza se 2013. uključila u kampanju ‘Live to Swim‘

ABACA/SHUTTERSTOCK

Bivša južnoafrička olimpijka u plivanju, Charlene Lynette Wittstock, rođena je 25. siječnja 1978. u Bulawayju, gradu u današnjem Zimbabveu, a prije nego što se u njezinom životu pojavio princ Albert II. bila je u nekoliko veza s kolegama sportašima iz svoje zemlje. Ljubavna kronologija njezinog supruga s druge je strane kronika brojnih afera s poznatim ljepoticama, među kojima su bile Bo Derek, Naomi Campbell, Kylie Minogue, Lisa Marie Presley, Gabriela Sabatini, Brooke Shields, Janice Dickinson, Catherine Oxenberg..., koje uglavnom nisu potrajale duže od nekoliko mjeseci.

image

Pripreme za Božić 2013. u Monte Carlu

ORBAN THIERRY/ABACA/SHUTTERSTOCK

Suprotnosti se, kažu, privlače, ali je stare navike bez obzira na najbolje namjere teško promijeniti, a kamoli iskorijeniti. Zbog toga se svakodnevica na monegaškom dvoru za princezu Charlene pretvorila u život u zlatnom kavezu, jer pred nekim stvarima ne želi licemjerno zatvarati oči. I tako se bajkovita priča princeze pučanke koja je pronašla svog princa na bijelom konju pretvorila u kronologiju tuge, jada i nesreće u raljama bolesti i braka koji je kao ženu ne ispunjava, pa Charlene svakoga dana opravdava titulu najtužnije princeze na svijetu.

image

Supružnici su uveličali proslavu 160. godišnjice monegaškog konzulata u Firenci u travnju ove godine

PRESSPHOTO/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 07:23