zdravstveni problemi

‘Najtužnija princeza na svijetu‘ hitno je hospitalizirana: ‘"Liječnici i dalje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo‘

Princeza Charlene od Monaka, koja je hitno hospitalizirana u Južnoafričkoj Republici nakon što je pala u nesvijest, u stabilnom je stanju, objavila je njezina zaklada i monegaška palača.

Supruga (43) princa Alberta od Monaka, primljena je u srijedu kasno navečer pod pseudonimom u bolnicu u Durbanu, nakon što se onesvijestila u smještaju u kojem boravi već nekoliko mjeseci u JAR-u. Ona je "hitno prevezena u bolnicu vozilom hitne pomoći u noći sa srijede na četvrtak nakon što se onesvijestila zbog komplikacija vezanih uz tešku infekciju uha, nosa i grla koju je dobila u svibnju", pojašnjava njezina zaklada u priopćenju.

"Princezin liječnički tim obavlja pretrage ali ona je stabilno", dodala je organizacija sa sjedištem u Južnoafričkoj Republici. Kabinet monegaškog princa također je objavio da je njezino trenutno stanje "umirujuće".

Princeza Charlene imala je prošli mjesec operaciju, čiji detalji nisu objavljeni. Princ Albert i njihova djeca bili su uz nju tijekom oporavka. "Liječnici i dalje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo", rekla je za agenciju France presse Chantell Wittstock, direktorica zaklade, precizirajući da je do slabosti došlo u razdoblju princezina oporavka od operacije.

image
AFP/SHUTTERSTOCK

Bivša plivačica, Charlene Lynette Wittstock, rođena 1978., vjenčala se za princa Alberta od Monaka 2011. Njihov sin Jacques nasljednik je trona dinastije Grimaldi. Međunarodni tisak nedavno je pisao o njihovom mogućem razvodu ili razlazu, budući da princeze već dugo nema u Monaku. Ranije se pisalo i da je pokušala pobjeći uoči svadbe, ali to je palača demantirala.

Čitajte i: Panika na dvoru! Princeza Charlene nikako da se vrati u zemlju, javnost sve uvjerenija da to znači definitivan kraj

Čitajte i: Bijeg ili peh sa zdravljem? Princeza Charlene opet je produžila boravak u Africi zbog boli u ušima

Deseta godišnjica braka poznatog para nije u srpnju proslavljena u kneževini zbog njezine odsutnosti.

Charlene od Monaka već je mjesecima u Južnoafričkoj Republici, službeno kako bi se oporavila od bolesti, ali mediji pišu da tamo traži kuću. Zadnji put u javnosti se s princem Albertom pojavila u siječnju. U kolovozu je na Instagram stavila fotografiju sa suprugom i djecom, blizancima Gabriellom i Jacquesom.

image
MANUELE MANGIAROTTI/IPA/SHUTTERSTOCK

Charlene je rođena u tadašnjoj Rodeziji, današnjem Zimbabveu, a kada je imala deset godina, s roditeljima se preselila u predgrađe Johannesburga u JAR-u čije je uzela državljanstvo.

Plivanje joj je ubrzo postao način života. Sudjelovala je među ostalim na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000., a na Svjetskom prvenstvu 2002. osvojila je tri zlatne medalje. Zbog ozljede se 2007. povukla.

Linker
19. travanj 2024 06:13