Posljednji naklon

Meghanin naklon ispred kraljičinog lijesa postao glavna vijest

Dok nacija žaluje za pokojnom kraljicom, sve oči uprte su na ‘odbjeglu‘ snahu, a čini se da svojim poštovanjem i žalovanjem Markle pomalo opet osvaja srca Engleza.

Kraljevska obitelj pokazala je poštovanje prema preminuloj kraljici Elizabeti II. u Westminsteru, a sve oči bile su uprte u kraljevske snahe Meghan Markle i Kate Middleton.

U Westminsterskoj palači, nakon što su prisustvovali kratkoj misi, Meghan se duboko naklonila ispred kraljičina lijesa, što je jedan od posljednjih znakova poštovanja koje je pokazala baki svog supruga. Žene iz kraljevske obitelji naklanjaju se kada vide vladara prvi put tog dana, dok muškarci obično pozdravljaju naklonom glave.

image

Dubok naklon za posljednji pozdrav

POOL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Meghan je o svom prvom susretu s kraljicom govorila i u sada već legendarnom intervjuu s Oprah Winfrey, kada je podijelila svoj šok što je morala naučiti nakloniti se vrlo brzo - te kako je na kraju izvela "vrlo dubok" naklon.

"Sjećam se da smo Harry i ja bili u autu, on je rekao: ‘OK, moja baka je tamo tako da ćemo je upoznati‘. A ja sam rekla. ‘Oh, divno, volim bake... ali znaš li kako da se naklonim? mislila sam da se to radi samo vani, da je to dio s fanfarama. Nisam znala što se događa unutra. Na moj komentar da mu je to baka, Harry je kazao da je ona kraljica", kazala je Meghan Opri.

Dodala je da joj je tek tada proradio kliker, koliko to nije lako.

Tako da je nekoliko trenutaka prije nego se upoznala s engleskom kraljicom vježbala uz pomoć Harryja i Sarah Ferguson, vojvotkinje od Yorka, koja je izašla da ih pozdravi.

image

Harry i Meghan držali su se za ruke

IMAGEPLOTTER/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Naučila sam vrlo brzo. Točno ispred kuće, vježbali smo i zatim ušli. Upoznala sam je i, očito, učinila sam vrlo dubok naklon", ispričala je Meghan. Britanski tisak prisjetio se te njene priče, nakon što je u Westminsterskoj palači Meghan Markle ponovila duboki naklon pred kraljičinim lijesom.

Nakon kratke mise, Meghan i Harry su sklopili ruke, kao i Zara i Mike Tindall. Procesija od Buckinghamske do Westminsterske palače trajala je 38 minuta, u njoj su prinčevi i braća Harry i William hodali jedan kaj drugog. Meghan je išla kraj Sophie, barunice od Wessexa.

Linker
05. travanj 2024 10:42