Premijera podcasta

Meghan Markle u prvoj epizodi podcasta ‘Archetypes‘ ugostila poznatu prijateljicu

Meghan već dvije godine najavljuje kako će u podcastu razgovarati o predrasudama s kojima se žene susreću, no, na početku prve epizode Harry je potpuno stereotipno ‘uprskao‘.

Nakon što su Meghan i Harry najavili "višegodišnje partnerstvo" između Spotifyja i njihove produkcijske tvrtke Archewell Audio još 2020. godine, konačno je, u utorak, objavljena prva cijela epizoda Archetypesa, koju vodi vojvotkinja od Sussexa. Prva gošća bila je dugogodišnja prijateljica i proslavljena tenisačica Serena Williams.

Meghan je već prije najavljivala kako će u podcastu razgovarati o ženama, njihovoj ulozi u društvu, poziciji i slici u javnosti, o karakterizaciji i stereotipizaciji žena u medijima. Upravo zato se tenisačica koja se ovih dana oprostila od uspješne dugogodišnje karijere, te je o tome otvoreno govorila u intervjuu za rujansko izdanje magazina Vogue, čini idealnom sugovornicom za ovaj podcast.

image
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Meghan je otvorila epizodu anegdotom iz djetinjstva, koju je dosad ispričala nebrojeno puta, govoreći kako je osjećala bijes kao 11-godišnja djevojčica kada je vidjela reklamu za deterdžent za pranje posuđa koja se obraćala isključivo ženama. Nije mirovala zbog te ‘nepravde‘ nego je slala pisma brojnim moćnim osobama uključujući tadašnju prvu damu Hillary Clinton.

Mlada Meghan je u svom naumu uspjela, tvrtka je promijenila jezik i narativ u reklami. „Nikada nisam izgubila dodir sa stvarnosti, a u posljednjih nekoliko godina moja je želja da učinim nešto po tom pitanju porasla. Moj 11-godišnji glas također je postao malo sigurniji — možda malo glasniji“, dodala je Meghan.

image
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Razgovor Meghan i Serene vrtio se oko ambicije, a složile su se kako je to jako često "prljava, prljava riječ kada su u pitanju žene". Prije nego što su započele razgovor, princ Harry se ubacio u razgovor kako bi pozdravio Serenu, a već smo imali priliku čuti kako Meghan i Harry ovakvim malim trikovima žele slušateljima ostaviti dojam spontanosti, neposrednosti i nonšalantnosti. Sve je baš kako treba biti pa su djevojke tek nakon što im je princ udijelio komplimente mogle nastaviti s ozbiljnim razgovorom. „Sviđa mi se što si napravila sa svojom kosom! Sjajna vibra!" Bio je ti doprinos princa Harryja razgovoru u kojem Meghan želi otvoreno pričati o predrasudama s kojima se žene susreću.

image
TACKLE HIV/FERRARI/PROFIMEDIA

Podcast, kako je najavljeno, namjerava "istražiti etikete koje pokušavaju definirati i ograničiti ulogu žene u društvu“, a Meghan će "pokušati otkriti podrijetlo ovih stereotipa i voditi necenzurirane razgovore sa ženama koje predobro znaju na koji način ovi tipovi oblikuju narative".

image
LESLIE BILLMAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA LESLIE BILLMAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Kada je 2020. godine objavljeno njihovo partnerstvo sa Spotifyjem, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa otvoreno su govorili o svojoj ljubavi prema podcastima. „Ono što volimo kod podcasta je to što nas tjera da odvojimo trenutak i stvarno slušamo, da se povežemo jedno s drugim bez ometanja", rekli su Harry i Meghan u zajedničkoj izjavi tada.

Nakon što su podijelili teaser, par je 29. prosinca 2020. objavio svoju debitantsku epizodu podcasta. Sadržala je zvjezdanu postavu, uključujući Eltona Johna, Tylera Perryja, Stacey Abrams i Jamesa Cordena.

Linker
25. travanj 2024 19:14