Priznala je Charlesu

Meghan Markle otkrila imena osoba koje je brinulo hoće li Archie biti "previše taman"

Novinar Omid Scobie, koji je ujedno i biograf "odbjeglih" članova kraljevske obitelji Meghan i Harryja, u svojoj novoj knjizi "Endgame" navodi da je Meghan u privatnim pismima koje je slala kralju Charlesu imenovala dva člana kraljevskog kućanstva koji su bili uključeni u kontroverzne razgovore o boji kože njezina sina.

Gotovo tri godine prošle su otkako su princ Harry i Meghan Markle u bombastičnom intervjuu kod Oprah Winfrey "uperili prstom" u kraljevsku obitelj i otkrili da su neki članovi obitelji izrazili svoju zabrinutost o tome kakva će biti boja kože njihovog tada još nerođenog sina Archieja, a jedan član obitelji pitao se hoće li biti previše tamna. Supružnici su tada rekli kako nikada neće otkriti tko je izrekao tako nešto, nakon čega se u javnosti počelo nagađati o kome bi moglo biti riječ.

Iako imena prozvanih članova nikada nisu javno otkrivena britanski novinar Omid Scobie, koji je ujedno i biograf "odbjeglih" članova kraljevske obitelji Meghan i Harryja, u svojoj novoj knjizi "Endgame" otišao je korak dalje i otkrio da je Meghan u privatnim pismima koje je slala kralju Charlesu imenovala dva člana kraljevskog kućanstva koji su bili uključeni u kontroverzne razgovore o boji kože njezina sina. Nije poznato je li drugooptuženi član kraljevske obitelji ili netko tko radi za obitelj. Scobie tvrdi da zna imena no da ga zakoni u Ujedinjenom Kraljevstvu sprječavaju da otkrije javnosti o kome je doista riječ. A imena dobro zna i kralj Charles koji je bio jedini stariji član obitelji koji je u proljeće 2021. godine kontaktirao vojvotkinju nakon intervjua kod Oprah.

image

Princ Charles, Meghan Markle i princ Harry

AFP/PROFIMEDIA

Mnogi su isprva bili uvjereni da je Charles bio upleten u sporne razgovore, nakon toga krivnja je pala i na vojvotkinju Camillu, a neki su otišli toliko daleko da su bili uvjereni da je u te razgovore bio upleten i Harryjev brat, princ William, no kraljevska biografkinja Lady Colin Campbell ranije je kazala da je uvjerena kako je glavna protagonistica ove priče bila kraljičina kći princeza Anne koja je, prema njezinim riječima, izrazila zabrinutost vezano uz Meghan i kako će se uklopiti u obitelj, no da je taj njezin komentar sasvim pogrešno shvaćen.

image

Meghan Markle, princ William i princ Harry
u opatiji Westminster 2018.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

"Zbog spominjanja različite kulture Harry je shvatio da se tu radi o boji kože. Anne je izrazila brigu razmišljajući o posljedicama da se netko ‘takav‘ uključi u kraljevsku obitelj te je rekla da to neće izazvati probleme samo obitelji, već i djeci koja će nastati iz te veze. Harry je to odmah odjurio prenijeti Meghan koja je to povezala s bojom kože. Radi se o osobi koja jedva čeka naći problem tamo gdje ga nema", izjavila je ranije Campbell.

Također, dodala je i da je princeza Anne bila zabrinuta da Meghan možda "ne poštuje instituciju i obitelj u koju se udala". "Nitko nije kriv za rasizam. No, princeza Anne prva je rekla Harryju da se ne ženi tom djevojkom jer ona nije prikladna za zemlju, ni za taj posao", tvrdila je Campbell. Iako nikada nije stigla službena potvrda o tome tko je doista svojim razmišljanjima povrijedio Meghan koja je naposljetku odlučila napustiti London i s obitelji preseliti u Sjedinjene Američke Države o optužbama se službenim priopćenjem nedugo nakon intervjua kod Oprah oglasila i kraljica Elizabeta.

"Cijela obitelj je s tugom primila spoznaju o tome koliko su izazovne protekle godine bile za Harryja i Meghan. Pitanja kojih su se dotaknuli, posebice ona koja se tiču rase, su zabrinjavajuća. Iako se nekih događaja možda prisjećamo na različite načine, svakako ih tretiramo vrlo ozbiljno i pozabavit ćemo se s njima privatno unutar obitelji. Harry, Meghan i Archie će uvijek biti voljeni članovi naše obitelji", poručila je kraljica Elizabeta II. u dopisu nešto više od godinu dana prije svoje smrti koja se dogodila 8. rujna 2022. u dvorcu Balmoral.

Linker
02. travanj 2024 03:52