Pod zakletvom

Meghan i Harry mogli bi biti ispitani na sudu zbog tužbe za klevetu

Floridska sutkinja odbacila je zahtjev vojvotkinje od Sussexa kojim je tražila stopiranje davanja iskaza u slučaju u kojem njezina polusestra tvrdi da je ‘oklevetana i ponižena u svjetskim razmjerima‘.

Samantha Markle, polusestra bivše glumice i sadašnje vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle, podigla je tužbu za "klevetu i širenje neistina" nakon intervjua Meghan i njenog muža, vojvode Harryja, u showu Oprah Winfrey 2021. godine u kojem su govorili o svom privatnom životu, odnosu s obiteljima, plemićkim obavezama...

Polusestra tvrdi da ju je Meghan oklevetala, jer je "lažno i zlonamjerno" u razgovoru ustvrdila da je "jedinica". Meghan je pokrenula zahtjev ne bi li spriječila mogućnost davanja iskaza u građanskom postupku, no u utorak ga je odbacila floridska sutkinja Charlene Edwards Honeywell. U pravu SAD-a iskaz je službena izjava koja se daje pod zakletvom, a treba je dati svjedok ili strana uključena u pravni slučaj.

image

Meghan i Harry mogli bi uskoro pred sudom davati iskaz pod zakletvom

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Novinska agencija PA došla je do originalnog podneska 55-godišnje Samanthe Markle koji je predala u ožujku prošle godine i u kojem piše da Meghan "očigledno laže". Papiri pokazuju, piše BBC, da je Samantha Markle, koja boluje od multiple skleroze i koristi invalidska kolica, u tužbi navela da je zbog "zlonamjernih laži" svoje mlađe polusestre bila izložena "poniženju, sramoti i mržnji svjetskih razmjera", jer je intervju gledalo oko 50 milijuna ljudi u 17 zemalja. Dodala je kako je Meghan koristila "moćne resurse službe odnosa s javnošću kraljevske obitelji" kako bi "diljem svijeta širila laži" o njoj i njihovom ocu Thomasu Markleu. To opisuje kao "unaprijed planiranu kampanju za uništavanje njihovog ugleda i vjerodostojnosti".

image

Samantha Markle

GB NEWS/FERRARI/PROFIMEDIA

Pravna drama

Povrijeđena polusestra pronašla je klevetu i u knjizi iz 2020. godine "U potrazi za slobodom: Harry i Meghan i stvaranje moderne kraljevske obitelji". Negira da joj nije bilo stalo do Meghan, kako se tamo navodi, i traži 75.000 dolara odštete i suđenje pred porotom.

Istodobno, iz sudskih se izvora doznaje kako bi neki od ranijih slučajeva koji se vode protiv Meghan mogli biti "zreli za odbacivanje". Bez obzira kako će se dalje razvijati ova pravna drama, možemo zaključiti kako je dobro da Harry i Meghan imaju jedno drugo, jer s najbližim članovima obiteljima očito ne mogu naći zajednički jezik.

Linker
25. travanj 2024 01:58