sve za njihovu princezu

Luksuz za Lilibet Dianu! Meghan Markle kćerkicu rodila u bolnici u kojoj porod košta najmanje 87 tisuća kuna

Meghan Markle i princ Harry su u petak, 4. lipnja, drugi put su postali roditelji. Meghan je rodila u bolnici u Santa Barbari u Kaliforniji, koja više nalikuje na hotel. Cijene su pravi luksuz, kao i usluga za oba roditelja.

Malena Lilibet Diana Mountbatten-Winsdor, kći i drugo dijete Meghan Markle i princa Harryja, rođena je u kalifornijskoj bolnici Santa Barbara Cottage.

Prema pisanju britanskog portala Daily Mail, prirodan porod u toj bolnici stoji otprilike 87 tisuća kuna, dok porod carskim rezom stoji 157 tisuća kuna. Bolnicu su 1888. osnovale žene, točnije njih 50 kako bi pružale zdravstvenu uslugu u sredini koja se krajem 19. stoljeća naglo počela razvijati.

Čitajte i: Sve o malenoj Lilibet! Kćer Meghan i Harryja nema titulu princeze, ali to ne znači da to jednog dana neće postati

image
"Blagoslovljeni smo s dolaskom naše kćeri. Ona je sve o čemu smo mogli samo sanjati", stoji u objavi para.
MISAN HARRIMAN/AFP/PROFIMEDIA

Trenutačno bolnica ima 3500 zaposlenika te 519 kreveta. Soba u kojoj je rodila Meghan navodno ima i jacuzzi te poslugu u sobi. Opremljena je s nekoliko naslonjača koji su predviđeni za opuštanje pratnje. Više izgleda kao hotel nego kao bolnica, a građena je u španjolskom kolonijalnom stilu. Bolnica je smještena u centru grada i udaljena je desetak minuta vožnje automobilom od njihove vile.

Čitajte i: Meghan Markle rodila djevojčicu! Princ Harry sa suprugom objavio ime malene - i baš je simbolično

U prosjeku se u toj bolnici porodi 2400 beba godišnje. Prošle godine u kolovozu tamo je navodno rodila i pjevačica Katy Perry, inače susjeda bivšeg kraljevskog para.

Lilibet Diana je jedanaesto unuče kraljice Elizabete II. Ime je kombinacija kraljičinog nadimka koji joj je nadjenuo otac princ Phillip, a srednjim imenom odlučili su odati počast prerano preminuloj Harryjevoj majci. Još uvijek nema informacija kada će kraljevska obitelj upoznati svoju novu članicu.

image
Početkom prošle godine Meghan Markle i princ Harry preselili su se u Kaliforniju. Tamo odgajaju sina Archija i kći Lilibet Dianu.
STR AFP
Linker
17. travanj 2024 16:43