Brani ju do kraja

Ljubav princeze Diane konačno progovorio: ‘Rekao sam joj da bude oprezna s tim intervjuom‘

Hasnat Khan progovorio je o čuvenom intervjuu za BBC i novinaru Martinu Bashiru te je dao uvid iz ‘prve ruke‘ kako je izgledalo to nagovaranje.

Bivša velika ljubav pokojne princeze Diane Hasnat Khan, progovorio je protiv BBC-a i poznatog intervjua u BBC-jevoj emisiji "Panorama" koji je Lady Di dala novinaru Martinu Bashiru. Kardiolog čija je veza s Dianom započela 1995., a završila je malo prije njezine smrti 1997., sada tvrdi da ju je novinar Bashir iskoristio.

"Jedna od njezinih najprivlačnijih osobina bila je njezin aranjivost. To je ono zbog čega ju je i javnost zavoljela. Kasnije sam shvatio da je Martin rovao po tim ranama i iskoristio ih", kazao je Khan (62), inače kirurg srca i pluća, Britanac pakistanskog porijekla.

image
Hasnat Khan nakon godina šutnje, konačno je progovorio o lady Di.
PROFIMEDIA

"Bio je vrlo uporan s Dianom. Predstavljao se kao netko s BBC-a, netko ugledan, i čak vrlo pobožan. Ali napunio joj je glavu smećem", kazao je Khan poznat po tome da je vrlo povučen i privatan te da uistinu rijetko govori javno o svojoj vezi s Dianom.

Khan je ispričao kako je nakon razgovora s Bashirom, Diana počela vjerovati da princ Charles ima aferu s dadiljom njihovih sinova Tiggy Legge-Bourke, a postala je paranoična i zbog priče o mikrofonima i prisluškivanju telefona.

'Nešto mi se nije svidjelo kod njega'

Nakon što je s Dianom upoznao Bashira u pubu, Khan je upozorio princezu da bude vrlo oprezna.

image
Lady Di u vezi s kardiokirurgom Khanom bila je od 1995. do 1997.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Od samog početka razgovora počeo me pitati vrlo direktna osobna pitanja o Diani i našoj vezi. Zašto se nismo vjenčali? Kada se mislimo vjenčati? Takve stvari. Bilo je nešto kod tog Bashira što mi se nije svidjelo. Rekao sam joj da bude oprezna s njim", prisjetio se kirurg.

"Naravno, nisam naivan. Znao sam da je jednim dijelom Diana htjela dati intervju, ali moje je pitanje da Martin Bashir nije bio tamo i uvjeravao je, bi li to ikada učinila?", dodao je Khan.

U studenom je izbio veliki skandal u vezi najpoznatijeg i najkontroverznijeg televizijskog intervjua u kraljevskoj povijesti u BBC-jevoj emisiji "Panorama". Među onima koji su zahtijevali potpuno neovisnu istragu, usred koje se našao i BBC, je i brat pokojne Lady Di, lord Charles Spencer. Postoje navodi koji tvrde da je voditelj Martin Bashir lagao i podmetao lažne dokumete kako bi naveo princezu da ispriča svoju stranu priče - a BBC je za to navodno znao.

Linker
11. rujan 2022 17:11