Kraljica i medo

Kraljica supruga Camilla brižnim je potezom razgalila srca Britanaca

Tisuću medvjedića kojima su odali počast Elizabeti II. brižljivo je prikupljeno i očišćeno kako bi ih podijelili djeci.

Supruga britanskog kralja Charlesa, Camilla, pozira s nesvakidašnjim društvom, a fotografiju je ove subote ponosno objavila Buckinghamska palača. Ne radi se samo o tome da i kraljica obožava medvjedića Paddingtona nego se radi o nastavku priče koju su proljetos započeli najpoznatiji medi na svijetu i Elizabeta II., uoči proslave njezinog platinastog jubileja.

Tada je kraljica, premda je već tada bila osjetljivog zdravlja, razgalila sunarodnjake video spotom u kojem je prikazano kako je u palači ugostila Paddingtona. Video je snimljen u ožujku ove godine, a kraljica i medo čavrljaju kao stari znanci.

"Hvala ti što si me primila. Nadam se da ćeš imati divan platinasti jubilej," rekao joj je medo.

Kraljica zatim pita Paddingtona želi li čaj, a on kaže: "Oh, da, molim te". Potom ga ona iznenadi potezom na koji ni u snu nije računao, prenosi Entertainment Tonight.

Poslije njezine smrti, ožalošćeni Britanci ostavljali su medvjediće na mjesta gdje se kraljici odavala počast. Prikupljeno ih je preko tisuću. Poslije žalovanja, objavljeno je da su sve igračke brižno prikupljene i temeljito očišćene kako bi ih podijelili potrebitoj djeci.

Zato se kraljica fotografirala s medvjedićima u Clarence Houseu, svojoj rezidenciji dok ne završi opsežna i dugotrajna obnova Buckinghamske palače.

image

Camilla s Elizabetom II. i suprugom.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kako je prošlog četvrtka obilježena 64. godišnjica objavljivanja prve knjige o medvjedu Paddingtonu, simbolika je jasna. Maleni, uvijek pristojni medvjedić, postao je svojevrsni britanski simbol, čak je i Elizabeta II. snimila s njim (posljednji) video, a drag je i novoj kraljici. S obzirom na to da je riječ o skromnom medi, Paddington je puno postigao.

Linker
19. travanj 2024 19:20