PRVA U HIJERARHIJI

Kraljica Letizia jednim potezom prekršila tradiciju kraljevskog kućanstva i upisala se u povijest

Državna odvjetnica María Dolores Ocaña Madrid zamijenit će na dužnosti vojvodu od Abrantesa koji odlazi u mirovinu.

Španjolska kraljica Letizia odlučila se na dosad neviđenu promjenu u hijerarhiji madridskog dvora. Upravo je objavljeno kako je za svoju desnu ruku i prvu pomoćnicu imenovala 51-godišnju Maríju Dolores Ocaña Madrid, državnu odvjetnicu i prvu ženu koja će na tom mjestu zamijeniti 63-godišnjeg Joséa Manuela Zuletu, vojvodu od Abrantesa, koji odlazi u mirovinu.

Bivši profesionalni vojnik i časnik Španjolske vojske na kraljevskom dvoru radi puna tri desetljeća: prvo je bio zaposlen u uredu prestolonasljednika Felipea, a 2007. preuzeo je ulogu glavnog tajnika ureda tadašnje princeze Letizije.

image

Španjolski kraljevski par u svibnju slavi 20. godišnjicu braka

SHUTTERSTOCK

Dužnost prve tajnice i šefice kraljičinog tajništva María Dolores preuzima 30. travnja, a prvi veliki izazov na kojem će moći pokazati sve što zna bit će joj organizacija proslave dvadesete godišnjice braka kraljevskog para 22. svibnja, te sudjelovanje u organizaciji obilježavanja desete godišnjice vladavine kralja Felipea VI. koja se održava 19. lipnja.

image

Kraljica Letizia

JESUS BRIONES/GTRES/SHUTTERSTOCK

Prema najavama tada će se kraljevskom paru u proslavi pridružiti obje kćeri, princeza Leonor koja trenutačno studira na vojnoj akademiji, te infanta Sofia koja studira na koledžu UWC Atalntic u Walesu.

Bivša novinarka definitivno je najpopularnija članica španjolske kraljevske obitelji, a njezin protokol uključjuje sudjelovanje na brojnim društvenim i gala svečanostima u zemlji i u svijetu, koje 51-godišnja kraljica Letizia neumorno odrađuje sa svojim prepoznatljivim šarmom.

image

Kraljica Letizia

SHUTTERSTOCK
Linker
08. travanj 2024 18:02