JAMES WHATLING/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
predana i tiha sophie

Kraljevskoj obitelji laknulo, već imaju i novi adut: ‘Palača je mirnije mjesto otkako su Harry i Meghan otišli‘

Iako djeluje kao osoba kojom je lako upravljati jer je tiha i mirna, supruga najmlađeg kraljičinog sina Edwarda i te kako zna reći "ne", ali to za razliku od Meghan čini tako da nikoga ne uvrijedi.

Iako djeluje kao osoba kojom je lako upravljati jer je tiha i mirna, supruga najmlađeg kraljičinog sina Edwarda i te kako zna reći "ne", ali to za razliku od Meghan čini tako da nikoga ne uvrijedi.

Nakon što je utihnula počasna topnička salva ispaljena povodom smrti princa Philipa i stišali se dojmovi s njegovog posljednjeg ispraćaja, britanska kraljevska obitelj nalazi se pred novim izazovom, kako popuniti prorijeđene redove viših radno aktivnih članova? Nedavno otvaranja Velike Britanije i oprezan povratak u normalan život u skladu s epidemiološkim mjerama, donosi i povećan broj javnih angažmana.

Zadatak prerasporediti dužnosti i učvrstiti moral u obitelji, poljuljan intervjuom Harryja i Meghan o kojem mediji još uvijek imaju što reći, preuzeo je princ Charles koji daje sve od sebe da „tvrtka” i dalje uspješno funkcionira. No, to nije lako jer odlazak Harryja i Meghan u Kaliforniju kako bi u vili vrijednoj 14 milijuna dolara započeli novi život, jako se osjeti. Najveći teret podnijeli su princ William i njegova supruga Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, ali ni njihovi napori da dostojno zamijene odsutan par, nisu bez granica.

Čitajte i: Život je krenuo dalje! Princ William i Kate Middleton pojavili se u javnosti nakon pogreba princa Philipa

- Palača je mirnije mjesto otkako su Harry i Meghan otišli. Da su barem mogli shvatiti kako funkcioniraju stvari. Svima bi bilo jednostavnije da nisu toliko inzistirali na onome što oni žele raditi – rekao je izvor u palači za „The Mirror”.

image
Meghan i Harry otišli su u SAD pa se unutar kraljevske obitelji traže adekvatne zamjene.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Zna reći ne

S druge strane, osramoćeni princ Andrew uklonjen je sa svih dužnosti zbog prijateljstva s ozloglašenim američkim milijarderom Jeffreyjem Epsteinom i ozbiljnim optužbama da je silovao maloljetnicu, što znači da je „tvrtka” ostala bez troje „djelatnika”. No, palača se dosjetila članice obitelji koja je do sada djelovala u sjeni, samozatajne Sophie (55), supruge princa Edwarda, kraljičina najmlađeg sina.

Čitajte i: Proračunata Kate Middleton nakon pogreba napravila je nešto o čemu danas priča cijeli svijet!

Da će upravo odmjerena grofica od Wessexa čiju nenametljivost kraljica Elizabeta jako cijeni, dobiti značajniju poziciju unutar „tvrtke” - uz kraljičinu kćer, princezu Annu te Camillu vojvotkinju od Cornwalla - potvrđuje Victoria Murphy, novinarka specijalizirana za kraljevsku obitelj koja piše za kultni američki mjesečnik ”Town & Country”.

image
Sophie od Wessexa mogla bi zamijeniti poznati par u obnašanju kraljevskih dužnosti.
DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Sophie od Wessexa sve je važniji član obitelji zbog činjenice da čvrsto stoji s obje noge na zemlji i pritom predano izvršava kraljevske dužnosti. Njezin rad ne dobiva zasluženu medijsku pažnju, no to će se promijeniti zahvaljujući praznini koju su za sobom ostavili Harry i Meghan.

Čini se da grofica koja sa suprugom Edwardom (57) i njihovo dvoje djece Louise (16) i Jamesom (12) stanuje u bajkovitoj rezidenciji Bagshot park u Surreyu, nije osoba bez stava kojom se može lako manipulirati. Osoblje palače koje je radilo s njom divi se njezinoj sposobnosti da kaže što misli a da i dalje ostane pristojna. Bilo je situacija, tvrde, kad je im je odlučno rekla „ne” i ostala pri svom unatoč pokušajima da je se „obrlati”. S obzirom na izazove pred njom i povećan broj dužnosti u vrijeme koje još dugo neće biti normalno, ta će joj vrlina dobro doći.

Linker
26. travanj 2024 15:18