Harry ga otkrio

Kraljevski krojač konačno progovorio o svađi Meghan i Kate

Ajay Mirpuri vodi malenu istoimenu radnju Mirpui Bespoke koja godinama surađuje s kraljevskom obitelji. Sada je taj cijenjeni krojač prvi puta progovorio.

Nakon izlaska memoara princa Harryja konačno se raspetljavaju neke nedoumice, a čini se da svijet najviše intrigira sukob dviju šogorica Kate Middleton i Meghan Markle oko haljina za djeveruše. Prava drama odvijala se na dvoru četiri dana prije vjenčanja Harryja i Meghan. Mladenka je odabrala minimalistički chic s potpisom Givenchyja za svoju vjenčanicu i za haljine šest malenih djeveruša, među kojima je bila i princeza Charlotte.

image

Sretna obitelj na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Svađa se odvila putem sms poruka, kratka prepiska otkrila je mnogo - Kate je isprva odbijala dovesti Charlotte u Kensingtonsku palaču da joj krojač napravi prepravke, nego je "velikodušno" ponudila da njen dizajner napravi šest potpuno novih haljina. Meghan je inzistirala da majka i djevojčica dođu kod krojača kazavši "Ajay čeka cijeli dan". Kad je otkrio sadržaj tog sms-a, Harry je otkrio i ime kraljevskog krojača. Nakon što je svijet i to saznao, Britancima nije trebalo dugo da zbroje dva i dva te saznaju o kojem se to krojaču radi.

Ajay Mirpuri vodi malenu radnju Mirpui Bespoke koja godinama surađuje s kraljevskom obitelji. Sada je taj cijenjeni krojač prvi puta progovorio. "Ako se išta dogodilo u pozadini, nije se dogodilo preda mnom. Ali da, vjenčanja su stresna u najboljem slučaju - pogotovo ona na ovako visokoj razini; to se mora poštovati", diplomatski je kazao luksuzni krojač za Daily Mail.

image

Kate Middleton htjela je potpuno promijeniti haljine djeverušama

JANE BARLOW/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Imali su problem kao i svatko tko organizira vjenčanje, s popravcima u zadnji čas. Mogu shvatiti da će se svatko uzrujati ako haljine ne pristaju, to uništava živce", kazao je Ajay Mirpuri. "Bilo mi ih je žao jer ne biste htjeli da djeca odu na tako važan događaj u loše skrojenim haljinama - a to su bile", opisao je Mirpuri bijele haljinice s kratkim rukavima.

"Svih šest haljina za djeveruše morale su se prepraviti i napravili smo to", kazao je i dodao da je ponosan što je njegova mala radnja mogla poslužiti kraljevskoj obitelji. Mirpui Bespoke krojačka radnja otvorena je u Londonu i Švicarskoj, kazao je novinarima da su se on i njegov tim odmah složili da svih šest haljinica za djeveruše treba prepraviti.

image

Harry i Meghan vjenčali su se 18. svibnja 2018.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Morali smo zapeti kao mazge sva četiri dana, četvero nas radili smo do četiri ujutro tri noći za redom kako bismo ih prekrojili. Otišli smo iz dvorca Windsor u 22 sata noć prije vjenčanja. Je li se itko žalio na haljine djeveruša i kako izgledaju? Odgovor je ne", prisjetio se.

Da princ Harry u svojim memoarima "Rezerva" nije otkrio o kojem se krojaču radi, to bi ostala tajna.

"Ja sam rojalist i htio sam učiniti sve što može moja mala radnja da pomognem kraljevskoj obitelji. Samo smo sagnuli glave i rekli: ‘Tu smo, moramo to popraviti da bi na dan Britanija zablistala. Da ta knjiga nije izašla, nitko ne bi znao da smo to bili mi. Ali ako smo pomogli, pomogli smo, želim im sreću", kazao je krojač.

image

Kraljevski krojač ipak je prepravio haljine djeverušama

JANE BARLOW/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Na kraju su svi bili zadovoljni

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Na kraju je iznio i svoje mišljenje o cijeloj gunguli koja je nastala u svibnju 2018. uoči kraljevskog vjenčanja.

"Ne bih rekao da me ljuti, ali od tog cijelog velikog događaja, o toj svađi se najviše priča - trebalo bi biti o činjenici da su djeveruše izgledale fantastično", zaključio je Ajay Mirpuri.

Linker
23. travanj 2024 21:38