kraljevski posjet

Kralj Felipe i kraljica Letizia stigli u Zagreb, dočekali ih Zoran i Sanja Milanović

Felipe i Letizia u Hrvatsku su stigli kako bi potvrdili odlične diplomatske odnose dviju zemalja, a naša prva dama i kraljica održat će radni sastanak posvećen pronalaženju inovativnih rješenja u prevenciji debljine kod djece.

Povodom tridesete godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa između Kraljevine Španjolske i Republike Hrvatske, u Zagreb su stigli španjolski kralj Felipe i njegova supruga, kraljica Letizia. Kraljevski par prvo se u predsjedničkim dvorima susreo s predsjednikom Zoranom Milanovićem i njegovom suprugom Sanjom Musić Milanović koji će im biti domaćini tijekom posjeta, a potom kreću prema Mirogoju gdje će položiti vijenac na Oltar domovine.

image

Kraljica Letizia, kralj Filip VI, Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović

GORAN MEHKEK CROPIX

Kraljevskom paru ovo je prvi službeni posjet Hrvatskoj, a neformalno su ovdje boravili 2016. na godišnjem odmoru kada su luksuznom jahtom ‘‘Dolce Vita‘‘ plovili našim Jadranom. Kada je informacija procurila u javnost, razbjesnili su svoje sugrađane koji su od njih očekivali da promoviraju svoju, a ne tuđu obalu.

image

Kraljica Leticija na Pantovčaku

GORAN MEHKEK CROPIX

"Ekonomija je loša i treba promovirati španjolski turizam, a ne putovati izvan zemlje. Sada ljudi misle da je Hrvatska bolja od Španjolske", pisali su tada španjolski mediji.

Kraljevski par izuzetno se trudi da svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, a kako je kraljica Letizia prije udaje za tada španjolskog prestolonasljednika bila vrhunska novinarka, dobro zna kako izbjeći ako ništa drugo, bar svoje domaće medije.

image

Kraljica Letizia, kralj Filip VI, Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović

GORAN MEHKEK CROPIX

Završila je diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Complutense u Madridu, kao i magisterij audiovizualnog novinarstva na Institutu za studije audiovizualnog novinarstva. Radila je kao novinarka u tiskanim medijima, nakon čega je počela raditi na televiziji u najgledanijim informativnim programima. Prije udaje bila je voditeljica najgledanijih večernjih informativnih vijesti TVE Telediario 2. Izvještavala je i s američkih predsjedničkih izbora, 2001. uživo se javila iz New Yorka nakon terorističkog napada 11. rujna, a 2003. bila je u Iraku.

image

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović

GORAN MEHKEK CROPIX
image

Za prvi susret Sanja Musić Milanović odabrala je plavu boju, a kraljica Letizia zelenu

GORAN MEHKEK CROPIX

Za svoj rad primila je brojne nagrade i priznanja, ali je Španjolci kao ni tadašnja kraljevska obitelj nisu dočekali s veseljem jer je već bila udana. I to za svog profesora književnosti Alonsa Guerrera Péreza od kojeg se prijateljski rastala 1999. Budućeg kralja upoznala je na jednom novinarskom zadatku 2002.. Izvještavala je sa sjevera Španjolske gdje je potonuo tanker i prijetila je ekološka katastrofa, a tamo se zatekao i tadašnji princ Felipe. Očaran lijepom novinarkom nagovorio ju je da razmijene brojeva, a na prvi spoj, kako kaže legenda, pristala je izaći tek nakon četvrtog poziva.

Par se vjenčao u svibnju 2004, a u braku su dobili kćeri Leonoru i Sofiju.

image

Za posjeta Njemačkoj prošli mjesec oduševila je crvenom haljinom

AGENCE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
image

Bezvremenski stil kraljicu je pretvorio u modnu ikonu

ATILANO GARCIA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Kraljica Letizia sa svekrvom Sofijom i kćerima u mladenačkom izdanju

ANDREWS ARCHIE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Polako je Letizia postala omiljeno lice kraljevske obitelji koju su iz godine u godinu opterećivali skandali, njezin bezvremenski stil u kojem promovira španjolsku modu pretvorio ju je u modnu ikonu, a kao kraljici u fokusu njezinog rada su prava djece, socijalna politika, kultura i obrazovanje. S našom prvom damom Sanjom Musić Milanović danas će održati radni sastanak posvećen pronalaženju inovativnih rješenja u prevenciji debljine kod djece. A zanimljivo će vidjeti i modni ‘dvoboj‘ Sanje Musić Milanović i kraljice Letizije koje su obje sklone jednostavnosti i minimalističkim linijama.

Linker
24. travanj 2024 14:49