Loši odnosi

Kralj Charles III. sinu Harryju zabranio da Meghan dovede u Balmoral

Iako je prvo javno obraćanje kralja Charlesa bilo u pomirljivom tonu prema mlađem sinu i njegovoj supruzi, ipak se postavio kao vladar i dao mu do znanja da je njegova zadnja, barem u Velikoj Britaniji.

Iako nije stigao na vrijeme kako bi se u dvorcu Balmoral oprostio od voljene bake, zapravo je sretan splet okolnosti da se princ Harry uopće u tom trenutku nalazio u Velikoj Britaniji. Iako je kao i ostatak obitelji pohitao prema kraljičinoj ljetnoj rezidenciji kada je objavljena vijest da se njezino zdravstveno stanje pogoršalo, nije imao na raspolaganju helikopter kao njegov otac Charles, niti privatni avion. No sada se priča da je ustvari zakasnio jer je, nakon što je u četvrtak na Harryjevom i Meghaninom službenom Tweeter profilu osvanula obavijest kako se povodom vijesti da se kraljici pogoršalo zdravstveno stanje vojvoda i vojvotkinja od Sussexa spremaju uputiti u Balmoral - princu stigao telefonski poziv njegova oca, koji mu je objasnio da njegova supruga u tom teškom trenutku za njihovu obitelj nikako nije poželjna u Balmoralu.

image

U početku su odnosi bili idilični, pa je Charles svoju snahu Meghan Markle dopratio do oltara i njezinog princa

JONATHAN BRADY/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Navodno je taj mučni razgovor trajao oko pola sata što je Harryja bitno usporilo pri odlasku iz Londona pa se sada nagađa da je i to jedan od razloga što je princ "zakasnio" na oproštaj od bake.

U međuvremenu je britanski The Telegraph izvijestio da Harry u početku nije bio niti pozvan da se oprosti od bake kada su se već stariji članovi kraljevske obitelji uputili u Balmoral, poput njegovog brata, budućeg kralja princa Williama. No princu Harryju nitko nije niti ne može zabraniti dolazak u Balmoral i tugovanje zbog smrti voljene bake. A točnu istinu što se događalo taj kobni četvrtak kada je iznenada preminula kraljica Elizabeta II. vjerojatno ćemo saznati u Harryjevim memoarima koji bi trebali izaći krajem ove godine, kako je najavio izdavač Penguin Random House. Prije nekoliko mjeseci Harryjev komentar na knjigu bio je: "Ovo ne pišem kao princ kakav sam rođen, već kao čovjek kakav sam postao".

image

Unatoč razmiricama, princ Harry i Meghan u Londonu ostaju do kraljičinog sprovoda

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ta knjiga sigurno je i jedan od razloga zašto ga članovi kraljevske obitelji ne žele imati previše blizu jer se pokazalo da je Harry za njihov konzervativni ukus u svojim javnim nastupima previše indiskretan.

Linker
19. travanj 2024 07:55