Britain‘s King Charles III and Britain‘s Queen Camilla waves as they leave after attending a service at St Mary Magdalene Church on the Sandringham Estate in eastern England on February 11, 2024. Britain‘s King Charles III on Saturday expressed his ”heartfelt thanks” to well-wishers, in his first statement since his shock announcement that he has cancer. (Photo by JUSTIN TALLIS/AFP)

 JUSTIN TALLIS AFP
brojne poruke

Kralj Charles III. se pojavio prvi put u javnosti nakon dijagnoze: "Zahvalan sam na podršci"

Vijest da ima karcinom stigle su tjedan dana nakon što je napustio bolnicu gdje je bio na operacji povećane prostate. Trenutačno se oporavlja u Norfolku gdje je u nedjelju sa suprugom Camillom otišao na misu.

Vijest da ima karcinom stigle su tjedan dana nakon što je napustio bolnicu gdje je bio na operacji povećane prostate. Trenutačno se oporavlja u Norfolku gdje je u nedjelju sa suprugom Camillom otišao na misu.

Buckinghamska palača prije šest dana šokirala je javnost viješću da kralj Charles III. boluje od karcinoma. Glasnogovornici kraljevske obitelji nisu podijelili detalje o kakvom se točno karcinomu radi, a po prvi put nakon dijagnoze oglasio se i kralj na Instagram profilu.

image

Javnost je šokirala vijest da britanski kralj boluje od karcinoma

HENRY NICHOLLS/AFP

"Želio bih izraziti najiskreniju zahvalnost na brojnim porukama podrške i dobrim željama koje sam primio posljednjih dana Oni koji boluju od raka, shvatit će kako lijepe želje pomažu i potiču u borbi u ovim trenucima. Također mi je drago čuti kako vlastito iskustvo s karcinomom ističe rad svih organizacija koje pružaju podršku oboljelima od tumora kao i njihovim obiteljima diljem Ujedinjenog Kraljevska i svijeta. Iznimno im se divim za njihov neumoran trud i predanost", piše u objavi. No, kralj Charles se u nedjelju i prvi put u javnosti pojavio od dijagnoze.Sa suprugom Camillom je otišao na misu u crkvu St Mary Magdalene u njihovom imanju u Sandringhamu gdje se oporavlja.

image

Kralj je mahnuo okupljenim novinarima

JUSTIN TALLIS AFP
image

Činio se kao da je dobro raspoložen

JUSTIN TALLIS AFP

Kralj Charles III. krajem siječnja boravio je u bolnici zbog operacije povećane prostate. Ipak, rečeno je da 75-godišnjak nema rak prostate, a vijest da boluje od tumora stigle su tjedan dana nakon što je napustio bolnicu. Britanski mediji su tada izvjesili da je kralj već započeo s prvim tretmanima liječenja, ali da će ga u nekim kraljevskim dužnostima zamijeniti njegov sin princ William. Osim njega i njegova snaha princeza Catherine imala je operaciju abdomena, a prema pisanju stranih medija, dobro se oporavlja na imanju Sandringham u Norfolku sa suprugom Williamom i djecom.

image

U kraljevskim dužnostima zamijenit će ga njegov nasljednik princ William

DANIEL LEAL/AFP
Linker
26. travanj 2024 11:51