pitamo se, pitamo

Kateino neugodno iskustvo: Žena s kojom se rukovala rekla joj je nešto neočekivano

Žena s kojom se rukovala rekla joj je nešto vrlo neugodno, na što je princeza reagirala u svom stilu.

Princeza Catherine od Walesa suočila se s neugodnom situacijom tijekom posjeta Sjevernoj Irskoj s princem Williamom. Njih dvoje šetali su ispred dvorca Carrickfergus i pozdravljali publiku.

No, kada je Kate ispružila ruku da se rukuje s jednom ženom koja je snimala susret svojim mobitelom, žena ju je uhvatila za ruku i rekla joj: "Drago mi je što smo se upoznali, ali bilo bi bolje da se to dogodilo kad ste bili u svojoj zemlji."

Kate joj nije ništa odgovorila, već se samo nastavila smiješiti i krenula se rukovati s drugima, a žena je tada dodala da "Irska pripada Ircima". Kate je tu rečenicu sigurno čula, no na nju nije reagirala.

Sjeverna Irska čini Ujedinjeno Kraljevstvo s Engleskom, Škotskom i Walesom. Međutim, bilo je kontroverzi i sukoba otkako je Engleska prvi put okupirala Irsku u 1600-ima. Godine 1920. donesen je zakon kojim je zemlja podijeljena na Sjevernu Irsku, dio Ujedinjenog Kraljevstva, i Republiku Irsku.

image

Kate je za posjet Irskoj odabrala outfit u nekoliko nijansi plave.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pokojna kraljica Elizabeta II. progovorila je o razdoru između dviju zemalja 2011. na državnom banketu u Dublinu.

"Tužna je i žalosna stvarnost da su naši otoci kroz povijest doživjeli mnogo patnje, turbulencija i gubitaka... S povijesnom retrospektivom svi možemo vidjeti stvari za koje bismo željeli da su učinjene drugačije ili ne uopće. Svima onima koji su patili zbog naše teške prošlosti, izražavam svoje iskrene misli i duboko suosjećam s vama", rekla je tada Elizabeta.

Nakon perioda tugovanja za kraljicom, William i Kate vratili su se kraljevskim dužnostima, a njihov posjet Sjevernoj Irskoj počeo je susretom s volonterima u organizaciji "PIPS Suicide Prevention Ireland" u Belfastu, koja pruža kriznu podršku onima koji su u opasnosti od samoubojstva i samoozljeđivanja.

image

Kate priprema koktel u shakeru.

PHIL NOBLE/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon toga, kraljevski par je posjetio Trademarket tržnicu gdje su odmjerili snage iza šanka u miješanju koktela, što im je odlično pošlo za rukom. Na kraju su i nazdravili onime što su "smućkali".

Njihova posljednja postaja tog dana bio je grad Carrickfergus, gdje su razgovarali s mentorima i mladima iz dobrotvorne organizacije "Carrick Connect", koja pomaže tinejdžerima koji se suočavaju s emocionalnim ili društvenim poteškoćama.

Linker
19. travanj 2024 20:48