ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK
Harry je sam

Kao da je propala u zemlju: Gdje je nestala Meghan Markle?

Razlog se krije u Harryjevoj potrebi za konstruktivnim razgovorom s ocem i bratom te u kraljevoj želji da mu sin dođe na krunidbu, iako je izrazito nepopularan u domovini.

Razlog se krije u Harryjevoj potrebi za konstruktivnim razgovorom s ocem i bratom te u kraljevoj želji da mu sin dođe na krunidbu, iako je izrazito nepopularan u domovini.

Otkako princ Harry promovira memoare "Spare", upadljivo nedostaje njegova supruga. Dosad su sve radili zajedno, od sad već legendarnog intervjua Oprah Winfrey u ožujku 2021., do prošlogodišnje dokumentarne serije za Netflix. No čim je vojvoda od Sussexa započeo promotivnu kampanju dugo očekivane knjigu, Meghan Markle kao da je propala u zemlju.

Malo kome je jasno zašto jer se radi o izdavačkom hitu, a prodaja ruši sve rekorde. Potvrdio je to i Larry Finlay, direktor Harryjeve izdavačke kuće Penguin Random House: "Oduvijek smo znali da će ova knjiga uspjeti, ali nadmašuje čak i naša najveća očekivanja. Jedine knjige koje su se u prvom danu prodale u više primjeraka one su u kojima glumi drugi Harry (Potter)".

Ukratko, za Meghan je netipično da je nema u blizini, tim više što nije riječ samo o hitu već i o vrlo unosnom potezu. Njezinom suprugu isplaćen je pozamašan predujam od 20 milijuna dolara, a u slučaju da postoji mogućnost da povećaju prodaju, bilo bi logično da se pridruži suprugu.

Kako piše magazin Marie Claire, Meghan je u Montecitu s njihovom djecom Archiejem i Lilibet jer je Harry zaslužio svojih "pet minuta", a netko od njih dvoje uvijek je s klincima.

image

Meghan na otvaranju Invictus Igrara 2022.

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK

Kako u pričama s kraljevskih dvora uvijek postoji dobro upućen izvor, tako i osoba bliska paru tvrdi da Meghan odgovara ovo udaljavanje, makar i nakratko, iz žiže zbivanja. Vjeruje se da radi na svojim memoarima, ulaznici u svijet politike što je već dugo privlači.

Pa ipak, pravi razlog Meghanina izbivanja mogao bi se kriti u nedavnoj Harryjevoj izjavi o njegovoj obitelji. Tijekom ovomjesečne medijske "ofenzive" Harry je više puta priznao da se nada pomirenje s ocem, kraljem Charlesom i starijim bratom, princom Williamom. Zašto? Jer su obitelj. Da, disfunkcionalni su, odnos im nakon Netflixovog dokumentarca i memoara visi o niti, a "rezerva" Harry nema rezervnog oca i brata. Zato bi vjerojatno htio zaliječiti rane i pokušati izgraditi novi, privatni odnos.

image

Par tijekom posjeta Holandiji prošle godine.

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK

"Meghan i ja nekoliko smo puta rekli da ćemo se otvoreno ispričati za sve što smo krivo učinili, ali svaki put kad to stavimo na dnevni red, dočeka nas šutnja. Htio bih s njima započeti otvoren, konstruktivan razgovor. Želim da bude privatan, bez curenja medijima", izjavio je.

S druge strane, kralj Charles III. pokušava izvesti diplomatsku bravuru. Navodno bi želio da Harry prisustvuje njegovoj krunidbi premda se popularnost vojvode od Sussexa i njegove supruge u Velikoj Britaniji ovaj mjesec srozala na najniže moguće grane.

image

Kralj Charles nalazi se između dvije vatre.

GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK

Uz to, njegov stariji sin, princ od Walesa, ne želi ni čuti o Harryjevom i Meghaninom dolasku na taj značajan događaj Taj detalj mogao bi biti ključan za razumijevanje zašto se Meghan baš sada udaljila. Ona je okidač princu Williamu za izljev optužbi, predbacivanja mlađem bratu i ljutnje. Ona je "krivac" zbog kojeg se Harry "odmetnuo" i odbacio obitelj. Meghan očito priželjkuje da se Harry pomiri s ocem i nazoči krunidbi 6. lipnja, stoga je mudro odlučila primiriti se neko vrijeme i posvetiti sebi.

Linker
26. travanj 2024 02:08