ZARAZILA SE OD CHARLESA

Još jedan pozitivan test na kraljevskom dvoru: Nakon sumnji javnosti, kraljica Elizabeta II. ipak ima koronu!

Najstarija vladarica u povijesti Britanije ima blage simptome, a uobičajenim dužnostima mogla bi se vratiti već sljedeći tjedan.

Nakon što je princ Charles nedavno bio pozitivan na koronavirus po drugi puta nakon ožujka 2020., sada je koronu pokupila i kraljica Elizabeta II., izvijestili su iz Buckinghamske palače, prenosi Daily Mail.

Kraljica koja bi u travnju trebala napuniti 96 godina ima blage simptome nalik prehladi, a dužnosti bi, ako sve ostane kako je, mogla nastaviti obavljati već idućeg tjedna.

image

Kraljica Elizabeta II. ima blage simptome.

SHUTTERSTOCK

"Nastavit će dobivati liječničku pomoć i slijedit će sve odgovarajuće smjernice", stoji u priopćenju palače.

Čitajte i: Novi udarac za krunu: Protiv princa Charlesa pokrenuta ozbiljna istraga o malverzaciji

Virus je kraljica vjerojatno pokupila od svog najstarijeg sina i nasljednika Charlesa s kojim je bila u kontaktu nekoliko dana prije nego je dobio pozitivan test, a osim kraljice i vojvotkinja od Cornwalla također je bila pozitivna na Covid - potvrdio je Clarence House u ponedjeljak.

Čitajte i: Britanci su bijesni: Elizabeta II. iz vlastitih je izvora platila ‘prljave tajne‘ princa Andrewa

Britanska javnost dugo je bila zabrinuta za kraljicu jer su vjerovali da Palača skriva informacije o njenom zdravstvenom stanju, nakon što su saznali da je Charles pozitivan.

image

Princ Charles nedavno je bio pozitivan na koronavirus.

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

S obzirom na to da je kraljica prema izvorima cijepljena tri puta, nije morala u samoizolaciju, no čini se da ovaj put ipak nije izbjegla zarazu.

Linker
18. travanj 2024 05:26