Tresu se dvori

Je li princ Philip imao ljubavnicu? Još jedna tajna koju otkriva ‘Kruna‘

Blisko prijateljstvo kraljičinog supruga i trideset godina mlađe Penny Knatchbull podiže tenzije i prije prikazivanja nove sezone popularne serije.

Netflix ne želi odustati od scena kojima se sugerira ljubavna veza između princa Philipa i trideset godina mlađe aristokratkinje Penny Knatchbull, pa pojedinci iz "krugova bliskih palači" rešetaju streaming diva ogorčenim kritikama. Nadali su se da će Netflix zbog sveopće tuge i izraza poštovanja na kraljičinom posljednjem ispraćaju izbaciti scenu u kojoj se princ Philip povjerava Penny Knatchbull o problemima u svom braku i dodiruje joj ruku.

Iz ureda za medije pokojne kraljice stiže ocjena kako je scena "okrutno smeće". Oglasio se čak i Dickie Arbiter, bivši kraljičin glasnogovornik (njegov lik je među važnijima u hvaljenom filmu "Kraljica"). I on misli da je neukusno prikazati takvu scenu samo nekoliko tjedana nakon pogreba Elizabete II. Očekivanja javnosti su velika, svi žele vidjeti da li je u kraljevskom braku doista bilo "tih" problema, pa ne iznenađuje što je Netflix "otpilio" kritičare.

Ulogu Penny Knatchbull dobila je poznata britanska glumica Natascha McElhone, dok vojvodu od Edinburgha ovaj put tumači glumačka legenda, Sir Jonathan Pryce. Britanski mediji nagađaju da će biti prikazane i neke druge sporne scene, što dodatno potpiruje znatiželju fanova uoči početka prikazivanja nove sezone "Krune", čiji je početak najavljen za 9. studenog.

image

Penny Knatchbull bliska je prijateljica kraljevske obitelji.

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tko je bila fatalna grofica Mountbatten, kako glasi titula Penny Knatchbull? Riječ je o bliskoj prijateljici kraljevske obitelji. Toliko bliskoj da joj je protokol nadjenuo nadimak "također i" jer se njezino ime redovito dodavalo na popis pozvanih za intimnija događanja na dvoru, piše Daily Mail. Godinama je prijateljevala s princem Philipom, a povezao ih je aristokratski hobi - upravljanje kočijom. Smatra se, naime, da jahati može naučiti i netko tko nema "grif" za konje (uz uvjet da se jako potrudi), ali upravljanje kočijom majstorska je kategorija za istinske poznavatelje konjičkog sporta. Kako god bilo, često su se vozili kočijom, pričali o osobnim temama, pa i o grofičinom tragičnom gubitku: njezina kći podlegla je 1991. opakoj bolesti.

Penny Knatchbull bila je redovita posjetiteljica Wood Farma, rustikalne rezidencije na rubu imanja Sandringham u Norfolku gdje je vojvoda najradije boravio nakon što se u kolovozu 2017. povukao iz javnog života. Gosti koje je tamo pozivao mogu se izbrojati na prste jedne ruke.

Bila je i na privatnom dijelu vojvodinog posljednjeg ispraćaja, kao i na privatnom dijelu kraljičinog pogreba, što se tumači kao pokazatelj snažnih veza s kraljevskom obitelji.

Bez obzira na sporno dodirivanje ruku, problemi u kraljevskom braku oduvijek su tabu. Zahvaljujući Netflixu, više ga nema. Kraljica Elizabeta i princ Philip bili su u braku nevjerojatne 73 godine i logično je pretpostaviti da su imali probleme u odnosu, poput sunarodnjaka. Još malo i doznat ćemo s kakvim su se izazovima suočili, osim problema su im zadala djeca...

Linker
19. travanj 2024 06:24